Det som inte syns (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Stockholm nu (del 1)
Antal sidor
304
Utgivningsdatum
2022-03-22
Förlag
Ordfront förlag
Medarbetare
Thunfors, Eric (form)
Dimensioner
216 x 143 x 21 mm
Vikt
452 g
SAB
Hc
ISBN
9789177752028

Det som inte syns

(12 röster)  |   Läs 6 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2022-03-22
197
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Wollter och Bergström är knark spanare med Sergels torg och Klarakvarteren som huvudsaklig arbetsplats. Vid ett tillslag hittas en langares kontaktuppgifter till olika köpare i Stockholmstrakten. Högt uppsatta män i samhället, till och med inom den egna kå ren, hittas i registret. Wollter och Bergström märker snart att ären det har en tendens att tystas ner från högsta ort. De bestämmer sig för att tillsammans med åklaga ren Dorte Jacobsen börja bedriva egna spaningar vid sidan om.

Snart öppnas en värld för dem som de bara anat förut men inte förstått vidden av. Det handlar inte bara om narkotika utan även om afghanska pojkar som utnyttjas i en helt omänsklig lek. Allt en ligt principen "det som inte syns finns inte".

Det som inte syns är en verklig hetsnära polisdeckare om Stock holm idag. Det är en skildring där man känner dofterna från gatorna, de kalla vindarna som viner runt gathörnen, men också värmen från några poliser som ända försöker göra rätt i en ojäm lik värld.

Boken är den första delen i serien STOCKHOLM NU.

"Där många deckare brister i en för glamorös beskrivning av polisarbete så känns Det som inte syns istället genuin. Och det är de bitarna som är mest intressanta för mig. Tidigt i boken beskrivs vad jag antar är ett klassiskt spaningsarbete? De misstänktas rörelsemönster blir förklarat på ett sätt som gör att man kan se det framför sig, och förstår varför det väcker polisen uppmärksamhet. Samma gäller polisens taktik hur man kommunicerar och hur man planerar sitt tillslag. Som läsare blir men helt uppsugen i historien i dessa scener. Faktum är att de är så verkliga att jag för stunden glömmer att det är en roman jag läser. Det känns nästan som nordisk true crime."
Bläddrat.se, Anna Lavfors


Det framgår tydligt att en av författarna har lång egen poliserfarenhet. ( ) framför allt i form av starkt medkännande möten med människor som far illa. Det är en riktigt bra debut, välskrivet och berörande
Kapprakt

Haags och Karlssons deckardebut är obehagligt stark, realismen är realistiskt, den fiktiva verkligheten verkligt verklig.
Deckarlogg, Bengt Eriksson

"Det som inte syns är en skrämmande och välskriven berättelse om hur maktens män utnyttjar unga utsatta människor. Det märks tydligt att en av författarna har erfarenhet av polisyrketdå detaljer i berättelsen känns verklighetstrogna. En läsvärd, aktuell och engagerande bok."
Bokmix, bokblogg


"En bok med verklighet mellan raderna och spänningen på topp. Jag brukar inte betygsätta böcker men detta är en toppenbok. Jag ger boken 5/5." carinas_lasdagbok, Bokblogg
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Det som inte syns
 2. +
 3. Det uppenbara

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det uppenbara av Benny Haag, Lennart Karlsson (inbunden).

Köp båda 2 för 390 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Det som inte syns. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bra!
  Mikael S, 21 mars 2024

  Bra skriven och kändes äkta på alla sätt. En av författarna är polis och det märks när texten broderad ut m intressanta fakta. Ser fram emot deras del nummer två som ja nu ska läsa! Bra!

 2. Storyn engagerar och påverkar mig starkt!
  -, 19 februari 2024

  Här har vi en deckare som andas socialrealism. Författarna kan sitt Stockholm och Karlssons mångåriga erfarenhet av arbete med socialt utsatta människor skänker texten tyngd och en känsla av trovärdighet.

  Storyn har ett driv redan från start och boken är svår att lägga ifrån sig. Det här är en berättelse som väcker engagemang och berör mig starkt. Kanske extra mycket för att den känns så äkta, trots att det är fiktion.

  Bokens huvudkaraktär Wollter känns sympatisk med sitt... Läs hela recensionen

 3. Så bra
  Coolmamsan, 14 juni 2022

  "Det som inte syns" och är skriven av Benny Haag och Lennart Karlsson. Lennart Karlsson är narkotikapolis och har arbetat på Stockholms gator i över 30 år. Benny Haag är författare, skådespelare, föreläsare och KBT-terapeut. Boken är en roman men kanske har en viss inspiration hämtats från verkligheten. Vad vet jag? Wollter och Bergström är knarkspanare på Sergels Torg och i Klarakvarteren. Vid ett rutintillslag hos en langare gör dom ett oväntat fynd. I ett dokument över köpare finns en list... Läs hela recensionen

 4. Missa verkligen inte!
  Börje Dahl, 22 april 2022

  Boken ger mig associationer till Sjöwall/Wahlöö. Beck och Kollberg.Haags och Karlssons huvudkaraktärer heter Wollter och Bergström. Dom är också egensinniga poliser med stora hjärtan och genuint rättspatos, vars integritet och mod verkligen sätts på prov när dom tvingas konfrontera den råaste formen av makt, övergrepp och korrupt byråkrati.
  Berättelsen bottnar i skildringen av några unga människors osynliga utanförskap och maktlöshet.
  Det är ingen vacker historia, men den känns trov... Läs hela recensionen

 5. Betyg: 4,5 av 5
  Britt-Marie Kullin, 17 april 2022

  Den här boken, Det som inte syns, är den första delen i en planerad bokserie som heter Stockholm nu. Den är skriven av Benny Haag (skådespelare, författare, föreläsare, KBT-terapeut) och Lennart Karlsson (poliskommissarie med 30-årig erfarenhet och en av Sveriges främsta narkotikapoliser). Jag tyckte väldigt mycket om boken, som var välskriven, spännande, otäck, och kändes mycket verklighetstrogen. Jag kommer definitivt följa knarkpoliserna Wollter och Bergström i framtiden, och hoppas på mån... Läs hela recensionen

 6. Gripande
  Margaretha Hassberg, 8 april 2022

  Från första sidan var jag fast. En nerv i boken som grep mig omedelbart. Längtar efter att få läsa vidare om Sverige i det dolda.

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av författarna