Vänligheten (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
715
Utgivningsdatum
2022-01-14
Förlag
Ordfront förlag
Medarbetare
Jansson, Alexander (form) / Edenvik, Josefine (form)
Dimensioner
44 x 173 x 115 mm
Vikt
375 g
SAB
Hc
ISBN
9789177752080
Vänligheten (pocket)

Vänligheten

(21 röster)  |  Läs 3 recensioner
Pocket,  Svenska, 2022-01-14
79
 • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Detta är en roman att sträckläsa. MALIN KRUTMEIJER, SYDSVENSKAN

En dag för några år sedan gick jag genom Norrtälje och plötsligt fick jag syn på den: vänligheten.

En klargul, låst container. En höstmorgon 2018 står den bara där, i Norrtäljes hamn. Ingen vet hur den har kommit dit. När den så småningom öppnas kommer dess innehåll att förvandla Norrtälje. Den vardagliga vänligheten börjar att vittra bort.

Under denna förändringens tid får vi följa sex personer runt 30 år som även de är stadda i omvandling. Max och Johan spelar minigolf och Pokémon Go och undrar när det verkliga livet ska börja. Siw och Anna går på gym för att bli av med sin övervikt. Marko och Maria flydde från Bosnien som små och har tillsynes lyckats väl i livet, men något gnager.

De arbetar som parkskötare, kassabiträde, äldrevårdare, bowlinghallsföreståndare, fondförvaltare och fotomodell. De är en omaka grupp vars inbördes relationer utvecklas och invecklas under berättelsens gång. Vänligheten är John Ajvide Lindqvists hittills mest ambitiösa genom skärning av samtiden, i det mikrokosmos som heter Norrtälje. I slutändan handlar det om Vänligheten kontra Fasan.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Vänligheten
 2. +
 3. Verkligheten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Verkligheten av John Ajvide Lindqvist (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Vänligheten. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. John Ajvide Lindqvists bästa?
  Bridget, 25 juni 2023

  Tycker nog att denna bok är hans bästa hittills, tillsammans med Lilla Stjärna! En otrolig bok, fängslande på det där speciella JAL-sättet. Fem av fem.

 2. Tveklöst en av de bästa
  Vidar (Lind), 25 december 2022

  Ja så är det faktiskt. Otroligt tjock tegelstensbok men så värt läsningen. John har en bra teknik i hur han lägger upp sina böcker, tempot, karaktärerna och obehaget är snyggt gjort och jag njuter av varje sida. Imponerande!

 3. En bok för intresserade inom beteendevetenskap
  secostb, 26 maj 2022

  Ett trovärdigt galleri av gemene man. Man skapar vänskapsband med karaktärerna och längtar efter en date ett antal kvällar innan man nått sista sidan. Om man bortser från detaljer så upplever jag den förändringen som sker i Norrtälje, som något som skett överlag i samhället under många år. Men som i boken hoppas jag att vi alla kämpar vidare för en vänligare omgivning, där vi alla är delaktiga. Snälla, läs denna bok.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av John Ajvide Lindqvist