Väntar du på mig? (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
232
Utgivningsdatum
2023-01-13
Förlag
Ordfront förlag
Medarbetare
Jais-Nielsen, Eva (form)
Dimensioner
215 x 144 x 15 mm
Vikt
372 g
SAB
Hc
ISBN
9789177752950

Väntar du på mig?

(5 röster)  |   Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2023-01-13
199
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Sara flyr med sin familj från Iran när hon är 6 år, till 80-talets Sverige där det finns Saabbilar och är kallt. Där de sticker ut från allt och alla. Sara och hennes syster Shirin kastar sig ut i tonårens alla äventyr medan deras far grämer sig allt mer, över språket han inte lärt sig, sitt slitsamma fabriksjobb och hur mycket sämre livet i Sverige blivit. Hans lynnighet lägger sig som ett mörkeröver familjen och påverkar precis allt. Tills det onämnbara händer.

Tjugo år senare står Sara inte ut längre. Trots att hon på pappret har allt hon kan önska sig behöver hon göra upp med det förflutna.

Väntar du på mig? är en uppriktig debutroman om systerskap, tonårens starka känslor och om klyftorna som kan uppstå mellan föräldrar och barn. Det är också en vacker skildring av ett förlorat liv i ett annat land och vad som händer sen, när man kommit fram dit man skulle.

Med värme och lätt hand skriver Sara Mofasser Johansson om svåra saker som flykt och familj, frihet och försoning.

"Väntar du på mig? är en vacker men också vardaglig skildring av livet med alla dess motgångar och vändningar." BTJ, Emilia Nilsson

"...en varm barndomsskildring av Iran." Allers

"Författaren har en viktig och allmängiltig historia att berätta, och det är uppenbart att hon har egna, brännande erfarenheter av det hon talar om. Och slutligen ska nämnas att hon också får in ett starkt och gripande sidospår om kärleken mellan två systrar, Sara och Shirin. Det är systrar som rivs ifrån varandra, systrar som saknar, och de inslag där de båda ges utrymme är de vackraste och samtidigt mest tragiska partierna i en roman som innehåller mycket tragik och smärta men också hopp." Henrik Jansson, Huvudstadsbladet

"Väntar du på mig? går rätt in i själen. Finstämt, varmt och sorgligt. Det var länge sedan jag läste en så fin uppväxtskildring och sättet man får ta del av tiden före migration & efter migrationen både ur tonårsperspektiv och vuxenperspektiv känns lite nytt. Jag blir uppriktigt förvånad om jag inte har den här på min årsbästalista." en.bra.bok, bokblogg
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Väntar du på mig?
  2. +
  3. Motiv

De som köpt den här boken har ofta också köpt Motiv av Malin Persson Giolito (inbunden).

Köp båda 2 för 378 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Väntar du på mig?. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Den bästa boken jag läst på länge
    Sheri (Sollentuna), 29 januari 2023

    Det var så mycket i boken som jag kände igen mig i. Boken tar läsaren till tre helt olika tidsperioder och sätter ord på det vackra som tuffa i livet på ett magiskt sätt. Författaren på ett professionellt sätt har kunnat underhålla läsaren för varje sida hon skrivit. Blev så glad att hon sitter med nästa bok, ser framemot den.

Visa alla 1 recensioner