Galagoboken (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
304
Utgivningsdatum
2023-05-02
Förlag
Ordfront förlag
Medarbetare
Mattsson, Kalle (form)
Dimensioner
240 x 185 x 23 mm
Vikt
852 g
SAB
Hci
ISBN
9789177753087
Galagoboken (häftad)

Galagoboken

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2023-05-02
223
 • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
oumbärlig för den som är intresserad av svensk seriehistoria Sydsvenskan

Helhetsbetyg 5. Detta är årets serievälgärning BTJ

en imponerande om än sorgesam kartläggning av ett stycke vild och vital litteraturhistoria. Upsala Nya Tidning

Historien om Galago är mer än en berättelse om en serietidning. 1979 grundade Rolf Classon, Olle Berg och Kerold Klang den punkiga och genreöverskridande tidning som upprört och roat Sverige i över 40 år. Tidsmagasinet kallades den då, och innehöll såväl poesi som fotoreportage och serier.

Från väckelsemötena i barndomens pingströrelse över vilda kulturfester på Gärdet till etablerad förläggare i kostym, berättar Rolf Classon sin och Galagos tätt sammanvävda historia. På Stockholms (då ogentrifierade) gator susar Rolf fram och plockar upp serietecknare, poeter, fotografer och annat löst folk på vägen mot det som skulle bli en av landets mest inflytelserika satir- och serietidning.

Rolf Classon (f. 1952 på Reimersholme i Stockholm) startade Lidingö Musikfront tidigt 1970-tal och därefter Galago, Tago och Kartago Förlag. Han nystartade tidskriften MAD 1995. Rolf Classon har under åren även arbetat på Schibsteds, Bonnierförlagen och Ordfront förlag. Han gick i pension 2017 och flyttade till Österlen där han arrangerar Skillinge Seriefestival sedan 2018.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Galagoboken
 2. +
 3. Obelix & C:o

De som köpt den här boken har ofta också köpt Obelix & C:o av René Goscinny (häftad).

Köp båda 2 för 303 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Galagoboken. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Svinbra!
  Henrik, 27 juli 2023

  Rolf Classon berättar med ett underbart driv om tiden med Galago, vi får möta en massa olika livsöden och äventyr i tecknarvärlden -och minnas tider som var!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Rolf Classon

 • Bild & Bubbla. 199

  Fredrik Strömberg, David Haglund, Rolf Classon, Håkan Storsæter, Jan Hoff

  Bild & Bubbla 199 handlar om svenska barnserier, med intervju med Joakim Gunnarsson och Johanna Kristiansson, skaparna bakom succén »Katten Nils«. Dessutom intervju med Johan Wanloo om hans nya serie »Kapten Klara«. Bildbilagan i detta nummer inne...