Gör om gör rätt : landet runt med Renoveringsraseriet (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
153
Utgivningsdatum
2023-11-20
Förlag
Ordfront förlag
Medarbetare
Jais-Nielsen, Eva (form)
SAB
Icv
ISBN
9789177753391
Gör om gör rätt : landet runt med Renoveringsraseriet (inbunden)

Gör om gör rätt : landet runt med Renoveringsraseriet

(9 röster)  |  Läs 5 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2023-11-20
228
 • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
De senaste årtiondena har vi sett container efter container fyllas av vårt gemensamma byggnadsarv. Fina 50-talskök slits ut och ersätts av massproducerade, munblåsta fönsterglas hamnar på tippen och billiga material som inte går att underhålla ersätter gamla och gedigna.

Renoveringsraseriet har sedan starten 2020 kritiserat ovarsamma renoveringar på deras populära Facebook- och Instagramkonton med samma namn. I den här boken får vi följa grundarna, Gustav Bergström och Alfred Skogberg, på en resa till tolv svenska städer; från Kiruna i norr till Sölvesborg i söder. De pratar med arkitekter, stadsplanerare och experter och pekar ut både goda exempel och rena katastrofer.

Gör om gör rätt är både ett tidsporträtt och ett rop på hjälp. Att vårda och bevara handlar nämligen inte bara om nostalgi, det är ett måste om vi vill uppnå klimatmålen. Det är hög tid att vi börjar se värdet i hantverk och kvalitet, och inser att nytt inte alltid är bättre!
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Gör om gör rätt : landet runt med Renoveringsraseriet
 2. +
 3. Den lodande människan : havet, djupet och nyfikenheten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den lodande människan : havet, djupet och nyfik... av Patrik Svensson (inbunden).

Köp båda 2 för 327 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Gör om gör rätt : landet runt med Renoveringsraseriet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Beundransvärd insats
  -, 6 januari 2024

  Det är så viktigt att visa på ett kulturarv som slängs på soptippen. Så fel av många orsaker, och ofta på grund av okunskap.
  Den här boken hjälper till med att informera om det som kan tros vara självklart, heja!

 2. Mycket viktig bok
  Ingela Louise, 7 december 2023

  Den perfekta presenten till den nyblivna husägaren eller till nya ordföranden i bostadsrättsföreningen. Lika sorgligt varje gång som viktigt och vackert kulturarv rivs ut av ren okunskap.

 3. Rätt i tiden
  F. Madison, 4 december 2023

  I "Gör om gör rätt" lär du känna den svenska byggda kulturmiljön bättre och får nya glasögon att bära på dina spatserturer i gammalt och nytt kulturarv. Boken utgör också ett viktigt debattinlägg om att underhålla och bevara i tider där "slit och släng" och "vitt och fräscht" (snarare "beige och fräscht" år 2023) ännu lever, och där bristen på kunskap om det hantverk och det arv fastighetsägare har förvalta gör sig smärtsamt påmind.

 4. Unik bok
  Kerstin S, 4 december 2023

  Boken beskriver ett hantverks-Sverige som håller på att försvinna. Två arkitekter har tagit oss runt i Sverige för att visa vad som bör bevaras, inte rivas. Så insiktsfullt och engagerat beskrivet av två starkt engagerade yrkesverksamma arkitekter med tips för såvälden enskilde hus- eller bostadsägaren som fastighetsägaren.

 5. Väldigt läsvärd
  Sofia Skandevall, 4 december 2023

  Har tidigare läst Gustav Bergströms bok "Tidstypiska kök & bad 1880-2000" som är fantastisk. Trots höga förväntningar blev jag överraskad över hur bra även denna bok är.

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av författarna

 • Tidstypiska kök & bad 1880-2000

  Cecilia Björk, Gustav Bergström, Laila Reppen

  Skildringen tar sin början under 1880-talet när många städer växer kraftigt i industrialiseringens spår. Det råder bostadsnöd och knappa ekonomiska förhållanden. Bostäderna värms med kakelugnar eller kaminer, maten lagas på vedspis och på gården f...

 • När någon tar sitt liv

  Alfred Skogberg

  Linnéa från Uppsala blev 14 år gammal. Trots att hon var intagen på BUP brast rutinerna och hon kunde ta livet av sig vid ett järnvägsspår. Hur kommer det sig att vi år efter år accepterar att 1?500 svenskar tar sitt liv? Idag vet vi hur vi kan rä...