Det stora sveket : berättelsen om skyddsnätet som inte fanns (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
359
Utgivningsdatum
2023-08-15
Förlag
Ordfront förlag
Medarbetare
Lindeberg, Eva (form)
Dimensioner
215 x 140 x 25 mm
SAB
Lz Kalmaru, Walter,Vlaaf
ISBN
9789177753520
Det stora sveket : berättelsen om skyddsnätet som inte fanns (inbunden)

Det stora sveket : berättelsen om skyddsnätet som inte fanns

(12 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2023-08-15
229
 • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Det stora sveket : berättelsen om skyddsnätet som inte fanns Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Walter Kalmaru bor och lever i Stockholm tillsammans med sin fru Lotta och sina två barn Maya och Salme. En till synes helt vanlig familj lever ett helt vanligt liv när en mörk figur gör entré i deras liv. Maya är 15 år när anorexin tar sitt grepp om henne. Snart har situationen eskalerat bortom all kontroll, och Walter och Lotta gör allt som står i deras makt för att få hjälp från de vårdande instanser som är ämnade att finnas tillhands.

Det blir en lång resa mot avgrunden där Mayas psykiska ohälsa till slut tar hennes liv. Längs resan hamnar även Mayas ett år äldre syster Salme i den psykiska ohälsans hänsynslösa grepp och efter ett problematiskt förhållande med fel person ser hon ingen annan utväg än att följa sin lillasyster.

Det här är deras historia, men det hade lika gärna kunnat vara din.

Det stora sveket är en berättelse om sveket från samhället och det svek två föräldrar känner gentemot sina barn, och illusionen om att vi lever i ett land där vi tas om hand när vi blir sjuka.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Det stora sveket : berättelsen om skyddsnätet som inte fanns
 2. +
 3. Min bokvärld

De som köpt den här boken har ofta också köpt Min bokvärld av Kerstin Ekman (inbunden).

Köp båda 2 för 480 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Det stora sveket : berättelsen om skyddsnätet som inte fanns. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Fantastiskt skriven!
  Limpan, 4 oktober 2023

  Denna bok är inget för den som inte är ok med att låta tårarna flöda från första sidan till den sista sidan. Oavsett den obegripliga tragedin är det en ofattbar svår berättelse att ta till sig. Men för den som orkar ta sig igenom denna fantastiska bok blir dagarna lätta att uppskatta. Ingen torde idag behöva gå igenom det som Walters familj behöver utstå.

 2. Det stora sveket
  Gunnar Söderberg, 25 september 2023

  En utlämnande beskrivning som fördjupar livsfrågorna. Det verkar som barnens föräldrar gjorde allt de kunde för att vända trenden men förgäves. Och tyvärr verkar det i dagens Sverige vara så att skyddsnätet saknas när det verkligen behövs. Frågan är om det beror på att det är en annan agenda än vi tror som styr. En agenda där vinstintressen och makt går före människors väl och ve. Precis som under den så kallade pandemin.

 3. Välskriven o drabbande
  Maria Löfstedt, 14 september 2023

  En oerhört viktig bok! Ett mardrömsscenario blir verklighet för en familj. Pappan skriver i boken om skeendet där fel på fel på fel begås av vården. Hade varit intressant att höra dessa instanser diskutera hur det kan gå så illa. Sedan en syster och hennes fruktansvärda öde. Hur överlever man som förälder??

 4. Stark läsning
  Ulla Lundström, 14 september 2023

  Alla borde läsa denna bok och ta del av hur skoningslöst vårt liv kan vara i vårt välfärds land.Jobba för att det inte ska hända igen.
  Tack för att ni orkar berätta.

Visa alla 4 recensioner