Skallben (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Mikaela Sköld (del 5)
Utgivningsdatum
2024-09-24
Förlag
Ordfront förlag
Medarbetare
Thunfors, Eric (form)
SAB
Hc
ISBN
9789177754084

Skallben

Inbunden,  Svenska, 2024-09-24
216
Ännu ej utkommen – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa.
I Skallben, Johan Brännströms femte bok om journalisten och utredaren Mikaela Sköld, har Mikaela väckts ur sin koma och påbörjat rehabiliteringen efter vad som hände i Splitter. Det är mycket i hennes kropp som inte fungerar.

I sviterna av skallskadan drabbas hon även av villfarelser. Hon tycker sig ha anat att någon suttit i hennes rum på nätterna. Av personalen får hon veta att en man som sade sig vara hennes bror besökt henne. Men Mikaela har ingen bror ...

Snart börjar även länkar skickas till henne. Från Darknet. På det mörka nätet upptäcker Mikaela till sin chock att hennes röntgenbilder har läckts på ett forum.

När Mikaela skrivs ut börjar hon nysta i vem som ligger bakom läckan. Och snart gör hon en fasansfull upptäckt: Hurtcoreking är tillbaka. Mannen som arrangerade sadistiska red rooms på Darknet. Hon får veta att Dragan Ratkovic har rymt ur fängelset och hon anar att han vill hämnas för att hon satte dit honom för kidnappningen av Vanja, hennes dotter.

I panik flyr Mikaela hemmet och tar med sig Vanja till sina föräldrar i Härnösand.

Johan Brännström har en osviklig förmåga att skriva om aktuella samhällsfenomen med en spänningsnivå som ligger på bristningsgränsen. Denna gång drar han in läsaren i en psykologisk mardrömslabyrint där Mikaela Sköld tvingas konfrontera sitt förflutna en gång för alla.
Visa hela texten

Fler böcker av Johan Brännström