Splitter (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Mikaela Sköld (del 4)
Antal sidor
475
Utgivningsdatum
2024-06-14
Förlag
Ordfront förlag
Medarbetare
Thunfors, Eric (form)
SAB
Hc.01
ISBN
9789177754138

Splitter

Pocket,  Svenska, 2024-06-14
79
Ännu ej utkommen – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
I Splitter dras Mikaela Sköld in i ytterligare en dramatisk utredning. En kort tid efter massmorden i Solberga (Ingen ska skonas) har polisen avkrypterat en app som kriminella använder för att kommunicera. I det omfattande materialet gör Stefan Jelinek, Mikaelas vän och kollega, en oväntad upptäckt.

I chattarna framträder vad som ser ut att vara planeringen av ett terrordåd där man ska slå till "mot hjärtat av Mediasverige". Jelinek misstänker att målet är Nyhetsbyrån och att ett av kodnamnen i chattarna är en anställd. Han övertalar Mikaela att delta i en operation där hon låtsas säga upp sig från polisen för att återvända som journalist. Under täckmantel måste hon ta reda på identiteten på den medhjälpare terroristerna har på insidan.

Mikaela tvingas därmed spela dubbelspel, inte bara mot Kim, Mikaelas före detta sambo, utan också mot sin dotter Vanja.

Splitter är en gastkramande, explosiv thriller om en sanning under attack. Men också om att våga se sanningen i vitögat.

"Boken är rapp, rå, välskriven, högaktuell, pulshöjande och olidligt spännande (...) Det här är författarens absolut bästa bok hittills. Han har lyckats få mig fast från början till slut och det här är en bladvändare i stora rang. Intrigen är både obehaglig och mycket smart skriven. Det här är en bok som lägger sig i toppen av mina favoriter i år! Omdöme: 5+/5." Cias_bookshelf, Bokblogg

"Den är utdragen, detaljerad och mycket pulshöjande." Kapprakt, deckarblogg
Visa hela texten

Fler böcker av Johan Brännström