Låt den rätte komma in: Signerad jubileumsutgåva i box (inbunden) NY
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2024-05-15
Förlag
Ordfront förlag
Medarbetare
Chong, Vincent (form)
Dimensioner
236 x 162 x 52 mm
Vikt
1173 g
SAB
Hc.01
ISBN
9789177754367

Låt den rätte komma in: Signerad jubileumsutgåva i box

Inbunden,  Svenska, 2024-05-15
549
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss imorgon
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Specialutgåva i box av Låt den rätte komma in! En exklusiv jubileumsbok i en upplaga om 300 ex. Signerad med röda kantsnitt.

År 2004 utkom John Ajvide Lindqvists debutroman Låt den rätte komma in. Även om förlaget älskade boken var det ingen som kunde ana hur stor uppmärksamhet den och John Ajvide Lindqvist skulle komma att få.

20 år senare är Låt den rätte komma in en modern klassiker. Den har sålt i nästan en halv miljon exemplar, översatts till mer än 30 språk, blivit både svensk och amerikansk prisad film (Tomas Alfredsons filmatisering är den tredje mest sedda svenska filmen i USA!), satts upp som teaterpjäs i en massa länder och blivit underlag för uppsatser i litteraturvetenskap.

John Ajvide Lindqvist räknas numera som Nordens ledande skräckförfattare och har gett ut ytterligare elva hyllade romaner, inklusive deckarna Skriften i vattnet och Rummet i jorden, samt flera novellsamlingar. Han har med åren kommit att bli mångas favoritförfattare, däribland Stephen Kings.

Den 1 maj 2024 fyller Låt den rätte komma in 20 år och därmed även John Ajvide Lindqvists författarskap. Det kommer vi att fira på en mängd olika sätt inte minst med att ge ut denna fullmatade och exklusiva jubileumsutgåva av Låt den rätte komma in i en vacker box och signerad av författaren.

Den innehåller utöver originaltexten även novellerna Låt de gamla drömmarna dö och Varför dröjde du? som båda är nyckelnoveller till boken, filmmanuset till Tomas Alfredsons svenska filmatisering samt ett nyskrivet efterord av författaren. Omslaget är gjort av den internationellt kände skräckomslagsmakaren Vincent Chong.

»Aldrig hade jag kunnat ana...« John Ajvide Lindqvist, ur efterordet 2024.

"Ajvide Lindqvists träffsäkra ton som sakta leder läsaren in i människans absoluta mörker är inget mindre än fascinerande. Trots att tjugo år har passerat är 'Låt den rätte komma in' aktuell med teman som identitet, utanförskap, kärlek och hat. Med vampyrer och blodspillan är den samtidigt en omtumlande skildring av ett barns uppgörelse med sina plågoandar. 'Låt den rätte komma in' har med råge förtjänat titeln modern klassiker. Helhetsbetyg: 5 av 5." BTJ, Lovisa Blomberg
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Låt den rätte komma in: Signerad jubileumsutgåva i box
  2. +
  3. Låt den rätte komma in

De som köpt den här boken har ofta också köpt Låt den rätte komma in av John Ajvide Lindqvist (inbunden).

Köp båda 2 för 798 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av John Ajvide Lindqvist