Diakonen i liturgin (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
127
Utgivningsdatum
2021-04-14
Förlag
Artos & Norma Bokförlag
Dimensioner
210 x 146 x 10 mm
Vikt
251 g
SAB
Cgck
ISBN
9789177771777
Diakonen i liturgin (häftad)

Diakonen i liturgin

Häftad Svenska, 2021-04-14
189
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Diakonens ämbete utgår från altaret och visar på växelrörelsen som finns mellan altaret och det omgivande samhället. Kyrkofädernas skrifter och nyare exegetisk forskning kring diakonatet visar diakonens mångfacetterade tjänande i fornkyrkan och hur förändringar har skett genom historien. Diakonens uppdrag är både karitativt och liturgiskt och ska inte förstås i ett motsatsförhållande utan i stället integreras. Vi har upplevt att det ibland råder oklarheter om diakonens liturgiska funktion. I den här boken ges teologiskt motiverade förslag till hur diakonens medverkan i gudstjänsten kan se ut. Vidare samtal kan utifrån dessa förslag sedan föras i den egna församlingen.

Maria Bengtsson är vigd diakon för Lunds stift och tjänstgör i Allerums församling i Helsingborg. Hon har en teologie kandidatexamen, filosofie kandidatexamen i pedagogik, är sjuksköterska samt har lärarexamen i vård och religion. Riikka Westerholm är vigd diakon för Lunds stift och tjänstgör som diakon i Raus församling i Helsingborg. Hon har förutom utbildning i personalvetenskap och psykologi också studerat teologi vid Lunds universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Diakonen i liturgin
  2. +
  3. Den sunda läran har sin källa i liturgin : om apostolisk tradition i Pastoralbreven

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den sunda läran har sin källa i liturgin : om a... av Biörn Fjärstedt (häftad).

Köp båda 2 för 368 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna