Den tidiga Jesusrörelsen : en introduktion (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
181
Utgivningsdatum
2022-01-27
Förlag
Artos & Norma Bokförlag
Medarbetare
Zetterholm, Magnus (red.) / Åkerlund, Magnus (form)
Dimensioner
220 x 158 x 15 mm
Vikt
319 g
SAB
Cm
ISBN
9789177772095

Den tidiga Jesusrörelsen : en introduktion

(1 röst)  |   Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2022-01-27
249
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Denna introduktion till den tidiga Jesusrörelsen lämpar sig väl för teologistudenter, präster, pastorer, journalister, kulturarbetare och den intresserade allmänheten. Här presenteras framväxten av det fenomen som började som en obetydlig inom-judisk förnyelserörelse, men som senare utvecklades till den världsreligion som kanske mer än något annat har präglat den västerländska civilisationen. Boken är unik i det att den inte i första hand presenterar de nytestamentliga texterna, utan en religiös rörelse den judiska Jesusrörelsen så som den presenteras i texterna. Fokus ligger således på berättelserna och det historiska skeendet. I samband med denna historiska presentation introduceras också några vetenskapliga problem: Hur kan man veta något om den historiske Jesus? Lämnade Paulus verkligen judendomen? Vilka är källorna till Nya testamentets texter? Vad betyder det att Jesus skärper lagens bud? Dessa frågor behandlas med utgångspunkt i de senaste forskningsrönen. Läsaren får sammantaget en initierad introduktion till den grekisk-romerska världen och andra templets judendom, samt en inblick i den tidiga Jesusrörelsens historia från Jesus, aposteln Paulus och perioden därefter fram till början av det andra århundradet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Den tidiga Jesusrörelsen : en introduktion
  2. +
  3. Pojken, mullvaden, räven och hästen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Pojken, mullvaden, räven och hästen av Charlie MacKesy (inbunden).

Köp båda 2 för 488 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Den tidiga Jesusrörelsen : en introduktion. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Bra koll på tiden, tror jag.
    Myria (Kungsör), 2 augusti 2023

    Fick många namn till mitt arbete och en god koll på den där första tiden innan evangelierna skrevs. Välskriven och lättfattlig. Definitivt att rekommendera. Köp den!

Visa alla 1 recensioner