Veteranhälsans limbo : en intervjustudie om ett försämrat mående och ökat lidande hos svenska utlandsveteraner (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
304
Utgivningsdatum
2023-03-27
Förlag
Artos & Norma Bokförlag
Dimensioner
230 x 156 x 23 mm
Vikt
510 g
SAB
S,Oa
ISBN
9789177772491

Veteranhälsans limbo : en intervjustudie om ett försämrat mående och ökat lidande hos svenska utlandsveteraner

Häftad,  Svenska, 2023-03-27
262
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
I Sverige finns cirka 54 000 personer som av Försvarsmakten skickats ut på militära internationella insatser. Det rör sig om betydligt fler om man räknar de som inte längre lever. Därtill finns det personer på en rad andra myndigheter som skickats ut på insatser i världens olika konflikthärdar. Dessa personer kallas för utlandsveteraner. Att leva och arbeta i en krigszon kan påverka människor på flera olika plan fysiskt, psykiskt, emotionellt, relationellt och andligt. Utlandsveteraner kan uppleva ett försämrat mående efter att ha deltagit i insatser, men långt ifrån alla får diagnosen PTSD. Boken Veteranhälsans limbo bygger på en intervjustudie med 24 utlandsveteraner som ger läsaren en unik inblick i och förståelse för såväl internationella insatser som ett försämrat mående och ökat lidande som inte diagnostiserats som PTSD vid tidpunkten för intervjuerna. En utlandsveteran som befinner sig i ett veteranhälsans limbo kan sägas ha ett individuellt sammansatt problemkomplex som kan innehålla medicinska, psykologiska, sociala, moraliska och existentiella dimensioner. I boken används bland annat begrepp som moralisk skada, Krigarmasken, identitet och skadlig operationsstress för att diskutera komplexiteten i en sådan måendeförsämring.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Veteranhälsans limbo : en intervjustudie om ett försämrat mående och ökat lidande hos svenska utlandsveteraner
  2. +
  3. De osynliga krigarna i fredssamhället : en intervjustudie om svenska utlandsveteraners liv med PTSD, moraliska skador och militära identiteter

De som köpt den här boken har ofta också köpt De osynliga krigarna i fredssamhället : en inte... av Jan Grimell (häftad).

Köp båda 2 för 511 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »