Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.7 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Karelen noir (del 1)
Utgivningsdatum
2017-07-31
Förlag
Lind & Co Förlag
Översättare
Ann-Christine Relander
ISBN
9789177790211

En blå död E-bok

E-bok,  Svenska, 2017-07-31

Styckköp

49

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Viborg 1920: Det finska inbördeskriget och den ryska revolutionen har nyss satt sin prägel. Staden kryllar av liv - ryska emigranter, kommunister, hemliga kurirer och föräldralösa barn som försörjer sig genom småbrott. Men förbudslagarna lockar framför allt till sig smugglarna.
Spritsmuggling har blivit den viktigaste inkomstkällan längs den Finska vikens stränder och poliskommissarierna Jussi Kähönen och Salomon Eckert tar sig självsvåldigt an utmaningen att, med fara för sina liv, jaga organiserade smugglare.

En blå död är den första delen i trilogin Karelen noir - en livsbejakande skildring av Finland under mellankrigstiden med förbudslagar, spritsmuggling och gränslöst supande. Det är en våldsam och fartfylld skröna i Arto Paasilinnas anda.

MIKKO PORVALI (f. 1980) arbetar som utredare inom polisen i Finland och har även skrivit flera militärhistoriska verk. På svenska finns sedan tidigare tre fackböcker,bland annat Bakom röda armens linjer (Fischer & Co, 2012) som nominerades till Fack-Finlandiapriset.
Brottsfallet i En blå död bygger på en sann historia.

"skickligt förankrad i en övertygande historisk och geografisk miljö. Händelserna får sina naturliga förklaringar och fakta gestaltas i välskriven skönlitterär form."
Etelä-Saimaa

"en charmig roman i sin egen rätt"
Helsingin Sanomat

"Autentisk och övertygande. En blå död är en kittlande kombination av fakta och fiktion."
Savon Sanomat
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Mikko Porvali