I skuggan av giljotinen : svenskarna i franska revolutionen (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
264
Utgivningsdatum
2019-03-11
Upplaga
1
Förlag
Lind & Co
Medarbetare
Lindblad, Niklas (form)
Dimensioner
220 x 145 x 20 mm
Vikt
488 g
SAB
Kj.451
ISBN
9789177791492
I skuggan av giljotinen : svenskarna i franska revolutionen (inbunden)

I skuggan av giljotinen : svenskarna i franska revolutionen

(3 röster)
Inbunden, Svenska, 2019-03-11
204
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kungen av Sverige är på besök, Paris dansar och ler. Inget tidevarv har varit så upplyst, så fullt av snille och smak. Men allt är inte glittrande glamour. I fattigkvarteren är misären utbredd och i hovets kulisser finns krafter som vill ha en radikal förändring. Folket gör uppror och kräver frihet, mänskliga rättigheter och blod. Revolutionen startar sitt segertåg och giljotinen blir de pudrade perukernas fall. Det är både förnuftets och det brutala våldets tid. I skuggan av giljotinen levandegör det världshistoriska dramat där ett antal svenskar befinner sig mitt i händelsernas centrum. Vi får följa med när den svenska ambassaden förvandlas till en revolutionär samlingsplats och när kungaparet flyr från sin egen huvudstad, med hjälp av drottningens vän Axel von Fersen. Dessutom får vi ta del av Gustav III:s planer på att invadera Frankrike för att återställa den gamla ordningen, samtidigt som en ung man påbörjar marschen i motsatt riktning. Från en sömnig landsortshåla i Frankrike går Jean Baptiste Bernadotte hela vägen till den svenska tronen.

MARGARETA BECKMAN är expert på fransk historia. Hon är verksam som styrelseledamot för Svenskt Militärhistoriskt Bibliotek och som ledamot av den svenska avdelningen av Commission Internationale d Histoire Militaire. Beckman har utkommit med en rad böcker, bland andra Kungar, drottningar, älskare och älskarinnor (2012), Fältherrar, krutrök och slagfält (2015) och När Sveriges generalkonsul räddade Paris En biografi över Raoul Nordling (2017).

Margareta Beckman skriver på ett medryckande sätt om kungar, drottningar, älskare och älskarinnor och kommer också in på vilka politiska konsekvenser kärleksrelationerna resulterade i. Mycket läsvärt!
Göran Engström, Tranås Tidning, om Kungar, drottningar, älskare och älskarinnor

Beckmans bok är särskilt läsvärd av två skäl. Det ena är att författaren har utnyttjat och analyserat tidigare okänt arkivmaterial och annat nytt, som kastar ljus över detta drama. Det andra är att den [ ] förmedlar så stark spänning. Jag har återupplevt pojkårens sträckläsning trots att jag redan vet hur det gick .
Torgny Nevéus, Upsala Nya Tidning om Axel von Fersen och drottning Marie Antoinette
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. I skuggan av giljotinen : svenskarna i franska revolutionen
  2. +
  3. Axel von Fersen och drottning Marie-Antoinette : 1700-talets stora kärleksäventyr

De som köpt den här boken har ofta också köpt Axel von Fersen och drottning Marie-Antoinette ... av Margareta Beckman (inbunden).

Köp båda 2 för 403 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »