Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
223
Utgivningsdatum
2018-06-11
Upplaga
1
Förlag
Lind & Co
Medarbetare
Lindblad, Niklas (form)
Dimensioner
230 x 110 x 10 mm
Vikt
125 g
SAB
Oepa-c
ISBN
9789177793533
Svenska rånare (pocket)

Svenska rånare

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket,  Svenska, 2018-06-11
79
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Svenska rånare Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Under några år drabbades Sverige av en enorm våg av spektakulära rån. Maskerade och tungt beväpnade män gav sig på värdetransporter, pengadepåer och bankkontor. Varje rån verkade hämtat ur någon film och bilderna i tidningarna liknade stundtals krigsscener. Bilar sprängdes, stora hjullastare rammade väggar och fotanglar kastades på gatorna och stoppade trafiken. Rånen var ofta oerhört välplanerade och liknade militära operationer utförda av handplockade specialister.

Det har skrivits mycket om grova rån, men nästan uteslutande har det varit ur polisens perspektiv och med poliser som huvudsakliga källor. I Svenska rånare möter vi människor från båda sidor av lagen och får ta del av deras historier. Bland annat berättar erfarna rånare om hur de resonerar, hur omfattande förberedelserna är inför ett stort rån, vad som händer under de få minuter rånet pågår och hur de agerar när de kommit över pengarna.

I boken skildrar också Anders Adali sina egna erfarenheter från ett decennium med grova rån. Han varvar intervjuer med personliga reflektioner och anekdoter i en fascinerande bok om den brottstyp som ligger högt upp i den kriminella hierarkin. Läsaren får en unik inblick i en värld som fascinerar, och som ofta romantiseras långt utanför kriminella kretsar.

Om Sista rånet:

Aldrig tidigare har vi fått se verklighetens grova brottslighet i ett så avskalat och tydligt ljus.
Jens Lapidus

Mycket intressant att få en beskrivning av ett brott från den andra sidan, rånaren själv.
Expressen
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Svenska rånare
 2. +
 3. Sista rånet : en bok om ett värdetransportrån

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sista rånet : en bok om ett värdetransportrån av Anders Adali (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Svenska rånare. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En läsvärd bok
  ElinsBokhylla , 3 februari 2020

  Bokens handling fokuserar ju som sagt på de rån som utfördes under början av 2000-talets, samt att Anders Adali även intervjuar rånare, aktiva och föredettingar och även poliser och professorer.
  Det var väldigt intressant att höra historierna kring de olika rånarna, många hade haft väldigt svåra barndomar med mycket våld och missbruk. Men en del hade även haft en helt "normal" uppväxt och ändå dragit sig till gänglivet och rånarvärlden.

  Förväntningarna på denna bok var inte direk... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna