Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
411
Utgivningsdatum
2018-07-09
Upplaga
1
Förlag
Lind & Co
Översättare
Ylva Mörk
Originaltitel
Elenor Oliphant is completely fine
Medarbetare
Hanson, Kerstin (form)
Dimensioner
24 x ? x 4 mm
Vikt
10 g
SAB
Hce
ISBN
9789177793564

Eleanor Oliphant mår alldeles utmärkt

(79 röster)  |  Läs 8 recensioner
Pocket,  Svenska, 2018-07-09
79
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Jag har alltid satt en stolthet i att klara mig själv. Jag är en ensam överlevare jag är Eleanor Oliphant. Jag behöver ingen annan, det finns inget stort tomrum i mitt liv, ingen pusselbit som fattas. Jag är en självständig enhet. Det är åtminstone vad jag alltid har intalat mig.

Eleanor Oliphant har gjort det enkelt för sig. Hon klär sig i likadana kläder varje dag, äter samma mat till lunch och veckoslutet firar hon med fryst pizza och två flaskor vodka.

Eleanor Oliphant mår bra, alldeles utmärkt faktiskt. Inget saknas i hennes inrutade och välplanerade liv. Förutom ibland precis allt

Men så möter hon it-killen Raymond och allting förändras. Tillsammans räddar de en äldre man, Sammy, som fallit ihop på gatan, och Eleanor upplever en värme och gemenskap hon inte trodde fanns. Hon inser att hon har varit en fena på att överleva men inte har en aning om hur man lever.

Den mest rörande, roliga, gripande och intressanta berättelse jag har läst i år.
Expressen Söndag

hjärtknipande och underhållande läsning
Femina

Det här är en bok för dig som vill ha feelgood med extra djup.
Aftonbladet Söndag

En av årets bästa böcker! Läs den!
Kim Kimselius
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Eleanor Oliphant mår alldeles utmärkt
 2. +
 3. Färskt vatten till blommorna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Färskt vatten till blommorna av Valérie Perrin (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 8 recensioner av Eleanor Oliphant mår alldeles utmärkt. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Helt fantastisk
  Lotta, 6 maj 2024

  Jag älskar den här boken. Den är definitivt ingen feel-good (enligt mig), utan snarare en berättelse om en kvinna som gör sitt bästa för att ta sig fram i en värld där hon blivit fruktansvärt behandlad. Karaktärerna (speciellt Eleanor själv) går rakt in i hjärtat och jag tvingade mig att ta paus och lägga undan boken ibland för att inte sträckläsa den. Jag ville inte att den skulle ta slut. Ett öde och en karaktär jag gick och tänkte på länge efteråt.

 2. Vilken pärla
  Petra Svensson, 7 mars 2022

  Boken var så där så att man måste fortsätta läsa och läsa. Jag ville bara veta hur det skulle gå. En riktigt bra bok som jag är glad att ha läst.

 3. Utmärkt läsvärd och gripande
  Carina Agardsson, 14 oktober 2021

  Fantastisk berättelse om en kvinna som i vuxen ålder så sakteliga tar sig ur sitt inrutade liv och lär sig det sociala samspelet. Boken skildrar Eleanor Oliphants liv, upplevelser och tankar utifrån ett autistiskt perspektiv. Detta är en bok som jag behåller i min egen bokhylla istället för att lämna den vidare i tvättstugan - trots att jag skulle önska att fler läser den.

 4. En bok för mig
  Monika Leander, 21 maj 2021

  En annorlunda bok som jag streckläste! Boken är nog inte för alla men den var definitivt för mig. Kommer läsa om den om några år

 5. Typisk chic lit
  Sara, 3 november 2020

  Jag ångrar att jag slösade tid på att läsa den här boken. Men det var en bokcirkelbok, så jag slutförde.
  Överdrivet tydliga karaktärer och förutsägbar handling och slut. Boken tar en vändning i slutet, vilket gör den bättre, huvudkaraktären i boken blir mer realistisk och nyanserad.

 6. Läsvärd
  Eva, 29 oktober 2019

  Jag älskade denna bok. En bok om en kvinna, som det egentligen är väldigt synd om. Men författaren har lyckats att presentera henne med humor, värme och djup på ett sätt som verkligen berör.

 7. Feel bad till Feel good
  Voko (Gävle), 12 augusti 2019

  Man inser tidigt att det är en feel good bok med mycket svärta, att nånting riktigt dåligt har hänt.
  Jag tycker Eleanor Oliphant är helt underbar i sina kommentarer och sätt att se på världen, känns som att det finns en diagnos i botten.
  Härligt hur hon börjar upptäcka världen samtidigt som hon jobbar hårt med sig själv.

 8. En speciell berättelse
  -, 10 september 2018

  Denna bok ligger under kategorin"feelgood" men det tycker jag är missvisande. Jag hade snarare en gnagande obehagskänsla i magen större delen av boken! Men det är en bra bok, den är charmig och med ett stort mått av svart humor.

Visa alla 8 recensioner

Fler böcker av Gail Honeyman