Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.9 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2018-02-08
Förlag
Lind & Co Förlag
Översättare
Emelie André
ISBN
9789177793625
Flickan med sju namn (e-bok)

Flickan med sju namn E-bok

(4 röster)  |  Läs 2 recensioner
E-bok (EPUB), Svenska, 2018-02-08

Styckköp

89

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Hyeonseo Lee växte upp under Nordkoreas brutala kommunistregim. Efter 1990-talets hungersnöd i landet började hon tvivla på propagandan och insåg att hon blivit hjärntvättad i hela sitt liv. När hon var sjutton år beslutade hon sig för att fly till Kina.

Lee kunde inte återvända hem eftersom hon och hennes familj riskerade fångenskap, tortyr och offentlig avrättning. Hon lärde sig snabbt kinesiska och anpassade sig för att överleva.

Tolv år senare återvände Lee till den nordkoreanska gränsen för att göra ett vågat försök att smuggla ut sin mor och bror ur landet och till Sydkorea en svår, dyr och mycket farlig resa.

Den internationella bästsäljaren Flickan med sju namn har givits ut i 20 länder och ger en unik inblick i en av världens mest hänsynslösa diktaturer.

"En ovanlig inblick i det hemlighetsfulla landet"

New Statesman

"De händelser hon bevittnade som barn är närmast ofattbara [...] En fascinerande bok."

Times

"Det mest fängslande TED-talket någonsin"

Oprah Winfrey
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Flickan med sju namn. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Bra men...

    Detta är en biografi men det känns smått otroligt att så många strapatser som denna unga tjej råkar ut för kan inträffa. Känns lite konstigt och samtidigt överdrivet. Och stundom var hon pank och utblottad men i nästa kapitel betalade hon stora summor för både frigivning av mor och bror och hotell till sig själv. Lite allvar och lite fiction...

  2. Fängslande, mångsidig
    Barbro, 1 juli 2018

    Mycket intressant att läsa mot bakgrund av det världspolitiska läget. En återförening av de två koreadelarna, är den möjlig? Under vilken regim? /Barbro

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna