Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
255
Utgivningsdatum
2018-09-13
Upplaga
1
Förlag
Lind & Co
Medarbetare
Lindblad, Niklas (form)
Dimensioner
215 x 143 x 20 mm
Vikt
407 g
SAB
Ocf-qa,Kqa
ISBN
9789177793861
Vänstern i USA (inbunden)

Vänstern i USA

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden, Svenska, 2018-09-13
219
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Hur kunde den en gång så starka arbetarrörelsen i USA pressas tillbaka? Hur yttrar sig dagens amerikanska radikalism? Med dessa frågor i bakhuvudet reser den erfarna USA-korrespondenten Karin Henriksson i den amerikanska vänsterns spår.
Färden börjar i Seneca Falls där kvinnokampen inleddes i mitten av 1800-talet, och går vidare till Terre Haute där socialistledaren Eugene V. Debs bodde. Femte och sista gången han ställde upp i presidentvalet 1920 kampanjade han från en fängelsecell, men lyckades ändå få nära en miljon röster. Resan fortsätter med kommunistjakten röda faran, gnistan som tände den homosexuella frigörelsen och bildandet av Svarta pantrarna.
Naturligtvis besöker Henriksson också den demokratiske socialisten Bernie Sanders hemstad, Burlington i delstaten Vermont. Opinionsmätningar tyder på att unga amerikaner idag har en mer positiv syn på vänsterns målsättningar. Men kan det splittrade demokratiska partiet enas om en ny riktning?

KARIN HENRIKSSON är bosatt i Washington D.C. sedan tre decennier tillbaka och rapporterar i Svenska Dagbladet, Utrikesmagasinet och flera andra medier. Hon medverkar ofta i Sveriges Radios USA-podden. Henriksson har tidigare gett ut en rad böcker om amerikansk politik, bland andra Trump Miljarderna, mediernaoch makten (2017) och Reagan en kontroversiell ikon (2015).
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vänstern i USA
  2. +
  3. Illusionen om den amerikanska freden

De som köpt den här boken har ofta också köpt Illusionen om den amerikanska freden av Frida Stranne, Trita Parsi (inbunden).

Köp båda 2 för 429 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Vänstern i USA. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Äntligen bok om vänstern i USA
    Claes Olsson, 4 mars 2019

    Karin Henriksson lyfter med boken fram den mindre kändavänster i USA som finns och under lång tid funnits i USA. Boken redogör alltså både för vänsterns nutid som historia i USA. Extra intressant och aktuell då Bernie Sanders strävar efter att bli demokraternas presidentkandidat vid nästkommande presidentval.

Visa alla 1 recensioner