Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
527
Utgivningsdatum
2018-10-12
Upplaga
1
Förlag
Lind & Co
Översättare
Peter Handberg
Originaltitel
The Girl in the Glass Tower
Medarbetare
Graves, Emma (form)
Dimensioner
180 x 113 x 34 mm
Vikt
291 g
SAB
Hce
ISBN
9789177796640
Flickan i glastornet (pocket)

Flickan i glastornet

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket Svenska, 2018-10-12
79
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Efter den barnlösa drottning Elisabet I:s död råder politiskt kaos i 1500-talets England. Lady Arabella Stuart är brorsdotter till drottningen av Skottland och därmed först i tronföljden. Sedan barnsben hålls hon fånge på Hardwick Hall där hennes varje steg kontrolleras och hon hålls avskild från allt vanligt liv. Men längtan efter att styra över sig själv, att kunna bestämma vem hon ska älska, tar över. Arabellas naiva drömmar om frihet krockar med omgivningens politiska ambitioner. Halva England vill se henne på tronen, den andra halvan vill se henne död. Vem kan hon egentligen lita på? Den avgudade informatorn? Den mäktige farbrodern Henry? Väninnan Aemilia, poet vid hovet? Men när Arabella ber om hennes hjälp riskerar hon inte bara sitt eget liv, utan också Aemilias. Flickan i glastornet är en historisk thriller som skildrar hur det är att födas som kvinna i en manlig värld, att vara hårdvaluta på äktenskapsmarknaden och en farlig tronpretendent. Kanske hade Arabella inga riktiga vänner, kanske var hon sin egen värsta fiende?

ELIZABETH FREMANTLE är historiker med flera böcker om ätten Stuart bakom sig, och hon har framför allt valt att skildra kvinnors öde i historien. Hon skriver också om mode och har medverkat i Vogue, Elle och Vanity Fair.

Det är till största delen en psykologisk story men författaren avstår inte från thrillerartade grepp. Här finns våghalsiga äventyr på havet, skjutningar och flyktförsök som får läsaren att sitta med andan i halsen. Elizabeth Fremantle kan sitt ämne och sin historia efter att tidigare ha skrivit ett antal böcker om den kungliga ätten Stuart, med tonvikt på kvinnoöden.
Dast Magazine

"Överraskande aktuellt om religionsmotsättningar, men även om hur självdestruktiviteten blir den sista möjligheten till självbestämmande."
Dagens Nyheter

"en riktigt bra historisk roman om ett av Tudortidens mest tragiska livsöden. Dramatiken faller sig naturlig och det är verkligen en berättelse som förflyttar läsaren i tid och rum."
Johannas Deckarhörna
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Flickan i glastornet
  2. +
  3. Madame Piaf och kärlekens sång

De som köpt den här boken har ofta också köpt Madame Piaf och kärlekens sång av Michelle Marly (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Flickan i glastornet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Intressant men lång
    Elisabeth Qvist, 9 december 2019

    Ämnet i sig är intressant kring hur kvinnorna hade så lite makt men den kunde ha kortats av väsentligt. Blir handlingsfattig och lite seg.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Elizabeth Fremantle