Elitförband i Norden (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
181
Utgivningsdatum
2019-10-03
Upplaga
2
Förlag
Lind & Co
Medarbetare
Norman, Mikael (form)
Vikt
980 g
SAB
S-c:k
ISBN
9789177797531
Elitförband i Norden (inbunden)

Elitförband i Norden

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2019-10-03
240
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Lär känna de mest krävande förbanden i Sverige, Finland, Norge och Danmark. Elitförband i Norden har sedan länge varit slutsåld och utkommer nu i en reviderad och uppdaterad nyutgåva.
Tonvikten ligger på Sveriges militära elitstyrkor. Boken innehåller ett rikt bildmaterial och detaljerade beskrivningar av förbandens historia, utrustning, specialmärken och uthållighetskrav.
I det finländska försvaret finns utöver välkända elittyper som attackdykare även mer okända kategorier som sissi, specialjägare och specialgränsjägare. Norges fallskärms- och marinjägare finns givetvis med, liksom det mer hemlighetsfulla FSK och andra norska förband.
Här beskrivs också danska Sirius, ett specialförband för Grönland. Varje patrull består av två man och elva hundar. Under den 26 månader långa tjänstgöringsperioden besöker soldaterna civilisationen en gång.

LARS GYLLENHAAL (f. 1968) har skrivit flera storsäljande militärhistoriska böcker som Jan och Nordens frihet (2014) och Svenskar i strid mot Hitler (2018). Han är ledamot av Svenska militärhistoriska kommissionen.

"en innehållsrik praktbok om dagens militära elit. En fröjd att läsa ..."
Tidningen Hemvärnet

"Gyllenhaal har åstadkommit ett rikt illustrerat standardverk [...]"
Svenska Dagbladet
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Elitförband i Norden
  2. +
  3. USA:s elitförband : från grodmän till Navy Seals och Gröna baskrarna

De som köpt den här boken har ofta också köpt USA:s elitförband : från grodmän till Navy Seal... av Karin Henriksson (inbunden).

Köp båda 2 för 444 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Elitförband i Norden. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. En del aha upplevelser
    Jens, 22 september 2020

    Bra och intressant läsning. Står mest om de förband som varit historiskt omskrivna, men även de som ofta glöms bort är med på ett hörn, t ex säkerhetsförbanden inom vapengrenarna och Tolkskolan.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Lars Gyllenhaal