De kallar mig Solvallamördaren : om Arlandarånets efterspel, min roll i kartellen och vägen tillbaka (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
301
Utgivningsdatum
2019-03-12
Förlag
Lind & Co
Medarbetare
Lindblad, Niklas (form)
Dimensioner
177 x 110 x 17 mm
Vikt
167 g
SAB
Lz Raninen, Janne
ISBN
9789177797708
De kallar mig Solvallamördaren : om Arlandarånets efterspel, min roll i kartellen och vägen tillbaka (pocket)

De kallar mig Solvallamördaren : om Arlandarånets efterspel, min roll i kartellen och vägen tillbaka

(3 röster)
Pocket,  Svenska, 2019-03-12

Slutsåld

Jag vill berätta hur jag gick från att vara ett oskyldigt barn till att bli dubbelmördare. Samtidigt vill jag berätta att det finns en väg ut, hur djupt i skiten man än sitter.

I ett slitet miljonprogramsområde i förorten Jordbro, söder om Stockholm, växer Janne Raninen upp. En dag blir han vittne till att hans mamma brutalt misshandlas av sin partner i hemmet. För att ta sig ur misären börjar Janne snatta och göra inbrott. Snart eskalerar det till langning, rån och slutligen mord.
Inget döljs eller förskönas i självbiografin De kallar mig Solvallamördaren. Janne berättar både om det omtalade dådet på travbanan, som han begick som 20-åring, och mordet på hans barndomsvän, som skedde i efterdyningarna av det spektakulära Arlandarånet. Boken ger en skrämmande och fascinerande inblick i den kriminella världen. Janne berättar också om sin roll i den beryktade hiphopgruppen Kartellen, om livet bakom murarna och om vägen tillbaka till ett liv i frihet.

Pocketutgåvan innehåller en fortsättning i nyskrivna kapitel.

JANNE RANINEN avtjänar ett livstidsstraff i Helsingfors. Han har tidigare givit ut en bok om att vara pappa och samtidigt sitta i fängelse. Nu studerar han, föreläser och har bildat en hjälporganisation för fångars barn.

IVAR ANDERSEN är frilansjournalist och författare.

Läs den! [ ] Eftersom svenskar gillar att läsa om brott är det bättre att läsa om verkliga brott och dessutom tenderar deckare att censurera bort fängelsetiden, vilket gör dem falska.
Kajsa Ekis Ekman, Metro
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna