Flickan med sju namn : min flykt från Nordkorea (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
348
Utgivningsdatum
2018-12-11
Förlag
Lind & Co
Översättare
Emeli André
Originaltitel
The Girl with Seven Names
Medarbetare
Lindblad, Niklas (form)
Dimensioner
180 x 110 x 20 mm
Vikt
199 g
SAB
Lz Lee, Hyeonseo
ISBN
9789177797715
Flickan med sju namn : min flykt från Nordkorea (pocket)

Flickan med sju namn : min flykt från Nordkorea

(19 röster)  |  Läs 5 recensioner
Pocket Svenska, 2018-12-11
69
 • Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Hyeonseo Lee växte upp under Nordkoreas brutala kommunistregim. Efter 1990-talets hungersnöd i landet började hon tvivla på propagandan och insåg att hon blivit hjärntvättad i hela sitt liv. När hon var sjutton år beslutade hon sig för att fly till Kina.
Lee kunde inte återvända hem eftersom hon och hennes familj riskerade fångenskap, tortyr och offentlig avrättning. Hon lärde sig snabbt kinesiska och anpassade sig för att överleva.
Tolv år senare återvände Lee till den nordkoreanska gränsen för att göra ett vågat försök att smuggla ut sin mor och bror ur landet och till Sydkorea en svår, dyr och mycket farlig resa.

Den internationella bästsäljaren Flickan med sju namn har givits ut i 20 länder och ger en unik inblick i en av världens mest hänsynslösa diktaturer.

HYEONSEO LEE växte upp i Nordkorea men flydde till Kina 1997. År 2008 kom hon till Seoul i Sydkorea. Hon är numer en van talare på den internationella scenen och kämpar för mänskliga rättigheter och att förbättra nordkoreanernas svåra situation. Hennes TED-talk har visats nära 9 miljoner gånger.

Det här är en sådan där bok där man i slutet av kapitlen döljer de kvarvarande orden med handen eller bokmärket för att det är så spännande. Det är helt enkelt en bladvändare.
Kommunalarbetaren

En på samma gång spännande och gripande biografi.
Ölandsbladet

en substansrik och i många avseenden aktuell skildring av tillvaron i en sluten diktatur. Den bjuder också en bitvis fängslande skildring av en oppositionell persons vägran att underordna sig förtryck. Exilens villkor skildras på ett tankeväckande sätt.
Signum

Hyeonsoe Lee berättar trovärdigt och levande om sin uppväxt och om vardagslivet i Nordkorea. [Boken] har blivit en internationell bestseller och det är lätt att förstå varför.
Arbetarbladet
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Flickan med sju namn : min flykt från Nordkorea
 2. +
 3. En dag dog Hannah, alla andra dagar levde hon

De som köpt den här boken har ofta också köpt En dag dog Hannah, alla andra dagar levde hon av Patrick Ekwall (inbunden).

Köp båda 2 för 268 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Flickan med sju namn : min flykt från Nordkorea. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Intressant bok
  Isa, 19 oktober 2021

  Boken är mycket välskriven, språket flyter lätt.
  Intressant att få läsa om Nordkorea om hur de har det där.
  Kan varmt rekommendera denna boken.

 2. Diktatur Nordkorea
  Jan Årman, 9 mars 2021

  Mycket läsvärd information om diktaturen Nordkorea och hur de behandlar sin befolkning.
  Om svårigheterna för de som lyckas fly och problemen med att välja fritt och konkurrens

 3. Bra bok som ger en bild av Nordkorea
  Jonas Lindstens, 5 oktober 2020

  Kan varmt rekommendera den här boken. Den är bra skriven, det är en spännande berättelse om Hyeonseos liv och flykt. Samtidigt ger den en inblick i det stängda landet Nordkorea.

 4. Dokumentär/Roman

  Mycket intressant med all fakta runt Korea och Kina samt spännande välskriven handling. Vad en människa kan utstå för att nå sin dröm!

 5. Mycket läsvärd
  Ninnie, 19 februari 2019

  Intressant bok om en värld så långt bort från Sverige. Första hälften av boken var kanske lite seg men när man läste resten förstod jag att man nog behövde den första delen där det förklarades en hel del om Nordkorea och då kunde jag inte släppa boken. Rekommenderas varmt!

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av författarna