Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Mirjam och Hervor (del 2)
Antal sidor
311
Utgivningsdatum
2019-07-09
Förlag
Lind & Co
Medarbetare
Graves, Emma (form)
Dimensioner
180 x 110 x 25 mm
Vikt
176 g
SAB
Hc
ISBN
9789177798569

Svartvintern

(8 röster)
Pocket,  Svenska, 2019-07-09
79
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss imorgon
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Byborna i lilla Kuivalihavaara förbereder sig på en vinter i lugn och ro, som vanligt. Älgjakten är över, lingon och andra bär är plockade och nu kan man gå i ide, det vill säga ägna sig åt studiecirklar, postkodlotteriet och snöskottning.
Men så dyker operasångaren Ralph och hans pojkvän upp i byn, med storslagna planer för det gamla hotellet. Där ska bli ett åtråvärt spa kompletterat med hundslädturer och isbastu på älven för storstadens stressade befolkning. Plötsligt ser vintern ut att bli allt annat än lugn, och Ralph blir snart varse att det inte är alldeles enkelt att komma till Kuivalihaavara och inte vara som alla andra. Dessutom tycks hotellet ruva på otäcka hemligheter och starka krafter verkar ha blivit satta i rörelse.
Som tur är får Ralph två pålitliga bundsförvanter i väninnorna Mirjam och Hervor som kommer till undsättning på sitt eget vis. Mirjam, som fortfarande är omskakad efter de dramatiska händelserna på Gotland, vill dock inte har något med Hervors hemliga dekokter och tankekraft att göra. Men när till och med Hervor blir utsatt för hot inser hon att det inte finns någon återvändo.

På sitt alldeles eget sätt blandar Marianne Cedervall här ond bråd död och magiskt tänkande med värme och humor.

MARIANNE CEDERVALL är född 1949 på Gotland, och bor idag där halvårsvis. Svartvintern är den andra romanen i serien om väninnorna Mirjam och Hervor. Totalt har böckerna sålt i ca 270 000 exemplar.

Svinhugg, Svartvintern och Spinnsidan rekommenderas som några av de mest personliga och fyndiga deckare som skrivits i Sverige på senare år. Bengt Eriksson, Tidningen Kulturen

känslan som kommer över mig är mys! Med utropstecken. Ja, det var en angenäm upplevelse, en sträckläsning förstås.
Johanna Ögren, Bokhora

Marianne Cedervalls prosa är lättillgänglig och romanen blir aldrig långrandig. Miljön är väl fångad och personerna känns trovärdiga
Jenny Rydqvist, Sydsvenska Dagbladet
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Svartvintern
  2. +
  3. Spinnsidan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Spinnsidan av Marianne Cedervall (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Marianne Cedervall