Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Modernista klassiker
Antal sidor
216
Utgivningsdatum
2017-11-22
Upplaga
1
Förlag
Modernista
Översättare
Eva Liljegren
Originaltitel
Die Ausgesperrten
Medarbetare
Sundh, Lars (form)
Dimensioner
220 x 145 x 25 mm
Vikt
432 g
SAB
Hce
ISBN
9789177810100
De utestängda (inbunden)

De utestängda

(1 röst)
Inbunden,  Svenska, 2017-11-22
59 199 Du sparar 140 kr!
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Fyra ungdomar, ett syskonpar och deras vänner. Rotlösa, känslokalla. Hungern efter värme, närhet och kärlek är så stor att den inte kan uttryckas med ord. Och den driver ut dem i det meningslösa: till våldet. Närmast som tidsfördriv slår de ner en man i en park i Wien.
Tiden är sent femtiotal. Sophie är adelsflickan som kommit att avsky sina föräldrar. Det är människor som aldrig borde haft barn eftersom de inte kan hantera sina egna liv - än mindre ta hand om sårbara, själsligt skadade unga. Tvillingarna Anna och Rainer kommer från ett medelklasshem, med en SS-far, som våldtar och slår. Hans är arbetarpojken med en far som dog i koncentrationsläger och en mor som tror på en frälsning genom partiet. Var och en lever de, på sitt eget sätt, ut upplevelsen att det inte finns någon framtid.
Romanen De utestängda [Die Ausgesperrten, 1980] har Jelineks totala spänst i språket - och är nästintill outhärdligt spännande.
I svensk översättning av Eva Liljegren.

Utgivningen av Vinterresa och De utestängda ger en bild av den dubbla ambitionen med Modernistas stora nysatsning på Elfriede Jelineks hela författarskap: Inom kort följs de upp med både verk som aldrig tidigare getts ut på svenska och nyutgåvor av de mest kända böckerna, till exempel romanerna Pianolärarinnan och Lust.

ELFRIEDE JELINEK [f. 1946] är en österrikisk författare, dramatiker och poet. Fadern var tjeckisk jude, modern wienska med rumänskt påbrå. Hennes litterära verk är på olika sätt svar på uppväxten i Wien och Österrikes arv efter nazismen, men bär också spår av Jelineks musikaliska bakgrund (som klassiskt skolad organist). 2004 tilldelades hon Nobelpriset i litteratur.

»Att mätas mot en så vidunderlig roman som De utestängda är hopplöst, när jag har läst om den vill jag hellre läsa om den igen än gå vidare till nästa.« | Victor Malm, Expressen Kultur
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. De utestängda
  2. +
  3. Vinterresa

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vinterresa av Elfriede Jelinek (inbunden).

Köp båda 2 för 128 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Elfriede Jelinek