Kommunistiska manifestet (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Modernista klassiker
Antal sidor
112
Utgivningsdatum
2018-02-19
Upplaga
1
Förlag
Modernista
Originaltitel
Manifest der Kommunistischen Partei
Medarbetare
Sundh, Lars (form)
Dimensioner
24 x ? x 4 mm
Vikt
10 g
SAB
Ocgd
ISBN
9789177813071
Kommunistiska manifestet (häftad)

Kommunistiska manifestet

(13 röster)  |  Läs 6 recensioner
Häftad,  Svenska, 2018-02-19
91
 • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
»Förändringskraften i Kommunistiska manifestet har bara överträffats av Bibeln. Som litteratur är det ett mästerverk.« | The Guardian

Kommunistiska manifestet hör till de politiska pamfletternas mästerverk. Karl Marx och Friedrich Engels förutsåg historiska händelser, såsom mekaniserad massproduktion. När manifestet skrevs 1847 talade de med självklarhet utifrån denna beskrivna utveckling - med en alldeles magnifik retorik.
Ingen politisk text har engagerat och inspirerat så många, så länge, som Kommunistiska manifestet. Den 21 februari 2018 fyller verket jämnt, 170 år. Då gör Modernista det åter tillgängligt på svenska.

KARL MARX [1818-1883], född i Trier, Preussen, var en tysk sociolog, nationalekonom, filosof och historiker. Marx räknas till grundarna av sociologin och är arbetarrörelsens mest inflytelserike tänkare. Upphovsman till den ekonomiska och revolutionära teori som kom att kallas marxism.

FRIEDRICH ENGELS [1820-1895], född i Barmen, Preussen, var en tysk affärsman, sociolog, filosof och journalist. Som politisk tänkare, tillsammans med Karl Marx, grundare av den revolutionära teori som kom att kallas marxism.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Kommunistiska manifestet
 2. +
 3. Om friheten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Om friheten av John Stuart Mill (inbunden).

Köp båda 2 för 370 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Kommunistiska manifestet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Arbetare i alla länder förena er!
  Zebastian von Bahr, 22 september 2023

  Intressant bok som belyser ett både dåtida och nutida fenomen där människan som kollektiv varelse arbetar och frodas i samhällen. Boken gör sig bra på hyllan och man kan som ägare stolt ta fram den och visa upp eller läsa ett kapitel då och då för att ta del av historien. Marx och Engels hade båda två stora tankar som kom att forma världen över, båda till fördel och nackdel skall sägas.

 2. Klassiker
  Géomètre, 8 mars 2022

  Som Bibeln, en klassiker som bör läsas. Den ska läsas kritiskt, precis som Bibeln och alla andra böcker. Bra jobbat Kalle och Fredrik!

 3. Ett politiskt & kulturellt måste. Men fel utgåva
  Gabrielle, 31 juli 2021

  En bok varje person borde läsa. Jämfört med annan äldre marxistisk litteratur är de politiska poängerna och resonemangen lättillgängliga. Manifestet är inte den bästa boken för att studera marxistiska analyser och teorier, men det gör den inte mindre viktig. Genom dess historiska betydelse är det en bok med stor kulturell betydelse för arbetarrörelsen. Ett måste i varje hylla

 4. En rekommendation
  Meow, 18 oktober 2020

  Det kommunistiska manifestet är ofta rekommendationen för en introduktion till kommunismen, för till skillnad från majoriteten av Marx andra verk är den ganska tillgänglig. Låt oss vara ärliga; lika viktigt ett arbete som det är, kapital är en extremt tjock bok, och svårt att läsa sig igenom om man inte är flitig. Däremot kan man läsa manifestet på en eftermiddag med liten eller ingen esoterisk kunskap om socialistisk eller kommunistisk teori. Dessutom vet du att det är ett manifest som låter... Läs hela recensionen

 5. Inte förvånad av resultaten
  Alky, 1 februari 2019

  Efter allt som hände under 1900-talet och som fortfarande händer idag i vissa delar av världen är det extremt svårt att se några positiva aspekter med den här boken. Visst är det lätt att kritisera vad som helst med efterklokhet, men ärligt talat, efter att ha läst detta dokument, är någon verkligen förvånad att det gick som det gick för sovjetunionen, östtyskland, osv? Det enda jag kunde tänka när jag läste detta var "Nordkorea".

 6. Besvikelse
  Ola Stefan Göransson, 2 november 2018

  Som intresserad av samhälle och politik ville jag läsa denna "klassiker". Kände dock inte att boken gav så värst mycket till analys eller vision.

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av författarna