De vita björnarna (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Modernista klassiker
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
153
Utgivningsdatum
2019-03-15
Upplaga
1
Förlag
Modernista
Medarbetare
Sundh, Lars (form)
Illustratör/Fotograf
Hans Arnold
Dimensioner
225 x 164 x 15 mm
Vikt
374 g
SAB
Hcf
ISBN
9789177813323

De vita björnarna

(3 röster)  |   Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2019-03-15
217
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Svensk barnbokspärla med illustrationer av Hans Arnold tillgänglig för första gången på 50 år

Kerstin hör röster som kallar på henne när hon försöker somna. Hon vill ropa på mamma men upptäcker att hon inte längre ligger i sin säng utan svävar ute i luften. När hon känner fast mark under fötterna igen står hon framför den underligaste varelse hon sett: En mus lika stor som hon själv, i kortbyxor och tofsmössa, med glittrande russinsvarta ögon. Musen tänker ta Kerstin till De Vita Björnarnas Land.

Åsa Nelvins De vita björnarna är en svensk barnbokspärla som nu blir tillgänglig igen för första gången på 50 år. Med oförglömliga illustrationer av Hans Arnold och ett nyskriven introduktion av docent Marie Öhman.

ÅSA NELVIN [1951-1981] hann under sitt korta liv skriva fem böcker. Författarskapet var mer eller mindre bortglömt när det återupptäcktes på 2000-talet. I dag räknas Åsa Nelvins verk till det sena 1900-talets svenska klassiker, särskilt debutboken De vita björnarna [1969], en barnbok illustrerad av konstnären Hans Arnold, romanen Kvinnan som lekte med dockor [1977] och diktsamlingen Gattet: Sånger från barnasinnet [1981].

HANS ARNOLD [1925-2010] var en schweizisk-svensk konstnär och illustratör. Mest kända är hans illustrationer till bokserien Bland tomtar & troll, samt omslaget till ABBA:s Greatest Hits [1975].

»Mycket talar för att Nelvin redan i sina barnböcker är upptagen med frågor och teman som sedan kom att bära författarskapet igenom, och det finns skäl att tro att hon här också påbörjar det stilistiska och formella experimenterande som karaktäriserar det mogna författarskapet. Ur detta perspektiv är barnböckerna viktiga för förståelsen av författarskapet som helhet och för att urskilja konstanter eller eventuella utvecklingslinjer.« |Marie Öhman, ur avhandlingen Här kan jag äntligen tala. Tematik och litterär gestaltning i Åsa Nelvins författarskap [2007]
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. De vita björnarna
 2. +
 3. Orka! : självkänsla för tonåringar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Orka! : självkänsla för tonåringar av Christina Stielli (häftad).

Köp båda 2 för 366 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av De vita björnarna. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En bok som passar både barn och vuxna
  David Danielsson, 7 augusti 2023

  "Jag gick fram till barnen, och kände efter pulsen men jag hittade den inte, för jag visste inte riktigt var den satt. Jag lyssnade på hjärtat, det slog, så förde jag handen fram och tillbaka framför deras ögon. Jag ropade högt i deras öron, men de hörde mig inte och jag ruskade i dem, men de kände ingenting (s. 88)."

  Den här boken är avsedd för barn 6-9 år. I sin doktorsavhandling " 'Här kan jag äntligen tala' - tematik och gestaltning i Åsa Nelvins författarskap" från 2007 skrive... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Åsa Nelvin