Ord i djupaste blått (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (11.9 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Läsålder
12-15 år
Antal sidor
281
Utgivningsdatum
2018-07-20
Förlag
Modernista
Översättare
Ylva Spångberg
Illustratör/Fotograf
Jess Cruickshank
ISBN
9789177813637

Ord i djupaste blått E-bok

E-bok,  Svenska, 2018-07-20

Styckköp

109
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Oemotståndlig kärlekshistoria och en hyllning till orden och livet

»En av de mest underbara och utsökta böcker jag har läst på väldigt länge. Jag inte bara läste den, jag levde i den.« | Jennifer Niven, författare av New York Times-bestsellern Som stjärnor i natten


Rachel var länge hemligt förälskad i sin bästa vän Henry Jones. Dagen innan hon flyttade från Gracetown gömde hon ett kärleksbrev i Henrys favoritbok, i hans föräldrars bokhandel. Rachel väntade. Men Henry hörde aldrig av sig.
Tre år senare - känslomässigt bedövad efter att hennes bror omkommit i en drunkningsolycka - återvänder Rachel till Gracetown. Hon ska arbeta ett år innan hon går om sista året i skolan och får jobb i bokhandeln, där hon nu tvingas arbeta med Henry, som hon helst aldrig velat träffa igen.
Henry är glad över att Rachel är tillbaka och förstår inte varför hon är så kylig gentemot honom. Men så småningom börjar de komma varandra närmare igen. Livet går inte att styra och ibland är det outhärdligt. Men tänk om det finns ord, kärlek och andra chanser som gör att allt trots allt har mening?

CATH CROWLEY är en flerfaldigt prisbelönt australiensisk ungdomsboksförfattare. Ord i djupaste blått [Words in Deep Blue] är hennes hyllade kärlekshistoria om två tonåringar som hittar tillbaka till varandra, en berättelse om kärlek och sorg, förlust och förhoppningar. Cath Crowley bor i Melbourne, där hon också undervisar i kreativt skrivande.

»Originell, klok och oumbärlig. En hyllning till orden och livet.« | Kirkus Reviews

»Cath Crowley har skapat en varm uppsättning överraskande och minnesvärda karaktärer och placerat dem i universella omständigheter som långsamt utvecklas till något utöver det vanliga.« | Booklist

»Utsökt och gripande.« | School Library Journal
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Cath Crowley