Den tysta patienten (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (2.7 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
331
Utgivningsdatum
2019-05-27
Förlag
Modernista
Översättare
Hanna Axén
ISBN
9789177814665

Den tysta patienten E-bok

(12 röster)  |  Läs 4 recensioner
E-bok,  Svenska, 2019-05-27

Styckköp

109

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
2019 års stora thriller-hype

»Smart, sofistikerat berättande genomsyrat av genuin spänning.« Lee Child

»Fullkomligt briljant!« Stephen Fry


Alicia Berensons liv är till synes perfekt. Hon är en känd konstnär gift med en eftertraktad modefotograf. Tillsammans bor de i ett lyxhus med stora fönster och utsikt över en park i ett av Londons mest fashionabla områden. En kväll kommer Alicias make hem från en modefotografering - och Alicia avlossar fem skott i hans ansikte, för att därefter aldrig mer säga ett ord. Alicias vägran att prata eller komma med någon som helst form av förklaring förvandlar en våldsam familjetragedi till någonting mycket större: Ett mysterium som fångar allmänhetens fantasi och gör Alicia - den tysta patienten - ökänd.
Theo Faber, rättsmedicinsk psykoterapeut, har väntat länge när han till sist får chansen att ta sig an fallet. Hans besatthet av Alicia - av att få henne att prata och få fram sanningen om det brutala mordet på hennes make, leder honom allt djupare in i hans eget psyke och hans egna motiv, tills det hotar att förgöra honom...

ALEX MICHAELIDES är född på Cypern och numera bosatt i USA. Hans kriminaldebut Den tysta patienten [The Silent Patient] har fått explosiv uppmärksamhet och blivit 2019 års stora thriller-hype, med återkommande referenser till Paula Hawkins Kvinnan på tåget och A. J. Finns Kvinnan i fönstret. Boken har hyllats av kollegor och kritiker och är redan en stor försäljningssuccé i USA. Filmrättigheterna har köpts av Brad Pitts produktionsbolag.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Den tysta patienten. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Spännande psykologisk thriller, likt en film.
  Vera Li, 16 mars 2024

  Jag blev helt uppslukad av den här boken. Alex Michaelides skriver på ett sätt som suger tag i mig som läsare och kastar in mig i berättelsen så att jag ser allting framför mig. Huvudkaraktären gjorde mig både nyfiken och lite m misstänksam, och ja jag listade kanske ut sanningen lite väl tidigt men det gjorde ingenting då boken är skriven på ett så otroligt spännande sätt att jag bara måste läsa vidare!
  Rekommenderar till den som gillar psykologiska thrillers!

 2. Betyg: 4 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 1 juni 2022

  Betyg: 4 av 5 - 📚 - Den här boken, Den tysta patienten, är författaren Alex Michaelides debutroman. Det är en psykologisk thriller och den kom ut i Sverige för tre år sedan. Jag tyckte boken var riktigt bra, den var välskriven och spännande, och den var inte förutsägbar. Jag ska absolut läsa fler böcker av författaren, och jag kan rekommendera boken.

 3. Knallbra
  Buster, 27 december 2019

  Denne gir jeg fem av fem stjerner.Det er en bra spenningskurve. hvor man på et vist punkt får problemer med å legge den fra deg.Jeg leste den i løpet av to tre dager. Akkurat slik som en god thriller skal være. Det kan være noen dødpunkter, men de er få. Karakterene er gode, troverdige og levende. Den er passe lang. Noen bøker er lengre enn nødvendig.Jeg har ingen problemer med å anbefale denne boken.

 4. Kött på bena
  isabella, 8 juni 2019

  Lite mera djupgående skildringar om miljö, människor, känslor osv. hade gjort boken svulstigare. Nu var den ok men lite av ett " hast" verk

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Alex Michaelides