Summer of Hate (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
233
Utgivningsdatum
2019-05-03
Förlag
Modernista
Översättare
Jenny Högström
Originaltitel
Summer of Hate
Medarbetare
Sundh, Lars (form)
Dimensioner
215 x 145 x 25 mm
Vikt
451 g
SAB
Hce
ISBN
9789177816034
Summer of Hate (inbunden)

Summer of Hate

Inbunden,  Svenska, 2019-05-03
149
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Kritikerrosad roman av författaren till I Love Dick. Sverigebesök i juni!

»Summer of Hate är originell, intelligent, ärlig, full av svart humor, och griper tag i läsaren som en obeveklig thriller.«|LA Review of Books

Catt Dunlop är en konstkritiker baserad i Los Angeles med en liten skara hängivna fans: »killar med Aspergers, tjejer som blivit intagna för psykisk sjukdom, lärarassistenter som inte skulle kunna få någon anställning, lapdancers, självskadare och horor.« Året är 2005 och USA vrider sig i plågorna från George W. Bushs krig i Irak när hon en morgon vaknar upp i sviterna av en BDSM-lek som gått för långt.
På jakt efter ett mer meningsfullt liv ger sig Catt ut på en roadtrip med Albuquerque, New Mexico som slutmål för att fixa några fastigheter som hon investerat i. Där inleder hon en halsbrytande och till synes dödsdömd romans med den intelligente men obildade Paul Garcia, som suttit sexton månader i fängelse för bedrägeri. När Paul grips på nytt finner sig Catt snart allt mer intrasslad i det amerikanska rättssystemets paragrafer och en Don Quijotsk kamp för att rädda sin älskare.

Summer of Hate utspelar sig i en amerikansk underklassvärld av pånyttfödd kristendom, självhjälp och crack. En existentiell noir-roman med politisk udd, och med den akademiska konstvärlden som kontrasterande skrattspegel. Ett av de mest hyllade verken av en av USA:s i dag mest inflytelserika författare, i svensk översättning av författaren och kritikern Jenny Högström.

CHRIS KRAUS är född i Nya Zeeland och bor i Los Angeles. Hon är författare, konstnär, filmskapare, redaktör, kritiker och professor i kreativt skrivande, med en bakgrund i New Yorks vitala konst-och performancescen under sjuttiotalet. Hon fick sitt publika genombrott med den autofiktiva debutromanen I Love Dick. Hon är i dag redaktör på förlaget Semiotext(e) där hon bland annat svarat för redaktörsarbetet med Kate Zambrenos hyllade kritiska memoar, Hjältinnor. Kraus startade också förlagets feministiska underetikett Native Agents, som publicerat verk av författare som Kathy Acker och Eileen Myles. Summer of Hate [2012] är hennes fjärde roman

»En av den amerikanska litteraturens mest subversiva röster.« | Index Magazine

»Chris Kraus är en av våra mest intelligenta och originella författare.« | New York Times
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Summer of Hate
  2. +
  3. Motivet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Motivet av John Banville (inbunden).

Köp båda 2 för 238 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Chris Kraus