Moratorium (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
414
Utgivningsdatum
2020-01-31
Förlag
Modernista
Dimensioner
178 x 110 x 26 mm
Vikt
221 g
SAB
Hc
ISBN
9789177817369

Moratorium

(47 röster)  |  Läs 5 recensioner
Pocket,  Svenska, 2020-01-31
79
 • Skickas från oss på måndag
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Hyllad svensk thrillerdebut om makt, mord och mörka familjehemligheter

Sagt om Monica Rehns Moratorium:

»En makalös debut som tar andan ur en gång på gång« Agneta Norrgård

»Det här är sträckläsningsvarning. Boken skulle kunna bli en riktigt bra tv-serie. Rekommenderas varmt.« Sundsvalls tidning

»De senaste åren har Sverige fått flera nya bra deckarförfattare. En av de bästa heter Monica Rehn.« Borås tidning

»Monica Rehn ger trovärdighet åt sina rollfigurer ur kunskapen om mänskliga svagheter.« Ölandsbladet

»En lysande debut.« Bokkoll »En riktigt tajt thriller som jag sträckläste.« Läsa och lyssna

»En spännande, mörk och strålande debut!« Jennies boklista

En flicka brinner inne på ett scoutläger, medan ungdomsledarna David Bergman och Jonathan Sandberg simmar över sjön, fulla på vodka. Särskilt Jonathan lyckas aldrig bearbeta sina skuldkänslor. Han isolerar sig från världen, och träder in i mörkret.
Tio år senare är Jonathan Sandberg spårlöst försvunnen. David Bergmans liv har tagit en dramatisk vändning. Hans fru har lämnat honom och jobbet på advokatbyrån, där han var på väg att bli delägare, finns inte kvar. Han har dessutom blivit svindlad på pengar och har en stor skuld, en skuld som han omöjligt kan betala. När pappan till hans gamla ungdomskamrat söker upp honom och erbjuder honom det oväntade uppdraget att leta upp Jonathan mot en ansenlig summa pengar, har David inte råd att tacka nej. Så äger ett brutalt mord rum, och en avgrund öppnar sig. David tvingas gräva sig allt djupare in i familjen Sandbergs mörka, såriga historia och stegvis inser han att han själv kan vara mördarens nästa offer.
Moratorium är Monica Rehns debutroman. En thriller om makt och död, en berättelse om det otäcka svarta som döljer sig under ytan.

MONICA REHN, född och uppvuxen i Nynäshamn, är jurist med examen från Stockholms universitet. Under sin karriär har hon främst arbetat i oljebranschen, varav elva år som chefsjurist. Efter många år i Stockholm är hon nu bosatt i Bålsta.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Moratorium
 2. +
 3. Trettio dagars mörker

De som köpt den här boken har ofta också köpt Trettio dagars mörker av Jenny Lund Madsen (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Moratorium. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Spännande och välskriven bladvändare!

  Vi har nog alla känt den ibland. Känslan när man börjar läsa en bok av en helt ny författare och man inser, efter några sidor, att boken inte går att lägga ifrån sig. Den är så bra så det känns som om den sitter fast i händerna. Så var det för mig med Moratorium.

  WOW, vilken bok, vilken story, vilket djup och vilken inlevelse. Här har vi en thriller som har allt. Den är spännande, välskriven, lättläst, har bra person- och miljöbeskrivningar, flera twister och oväntade vändningar och ... Läs hela recensionen

 2. En svensk läsvärd deckare
  BiblioteKarin, 31 juli 2020

  Jag läser sällan svenska deckare av den enkla anledningen att de sällan är bra skrivna. Monica Rehn är ett undantag. Trovärdiga personskildringar och en spännande historia.
  Jag vill läsa fler av författaren.

 3. Mycket välskriven och spännande!!!!
  Katarina, 5 juli 2020

  Mitt bland alla deckare kommer ibland den där pärlan som höjer sig och genast utmärker sig som kvalitet! Moratorium var en bok jag köpte för att jag blev nyfiken på intrigen och jag blev snabbt varse att Monica har koll på varje liten tråd- inget slarvas bort- allt håller ihop och är så spännande att jag läste till tidig morgon! Språket, person och miljöbeskrovningarna- allt är så väldigt bra!
  Ser fram emot nästa bok!!!!!

 4. Riktigt stark debut
  @bettan_bokprataren (Örebro), 25 februari 2020

  En stark debut av Monica med ett antal oväntade vändningar och tvister, precis så som en bra psykologisk thriller bör vara. Boken har ett fint driv så gott som hela vägen. Dock kan jag tycka att jag hade svårt att komma in i den men när jag väl hade fått koll på de olika karaktärer så flöt det på bra. Kanske jag kan tycka att det är lite väl många trådar som finns i berättelsen, men i slutänden kan jag ändå tycka att Monica lyckas väva ihop dem på ett mycket bra sätt, och få historien att fun... Läs hela recensionen

 5. Medryckande, bra skriven, kunnig ff
  Jan Olof Sören Karlsson, 21 februari 2020

  Spännande, författaren har kunskap om det hon skriver om vilket ökar bokens trovärdighet. Jag sträckläste boken för jag ville se om slutet blev så som jag trodde mig ha listat ut. Jag ser fram mot nästa bok Monica Rehn skriver.

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Monica Rehn

 • Lögnaren

  Monica Rehn

  Den framgångsrike författaren Fabian Hammar och hans nya hustru Amanda bor centralt i Stockholm, och utåt sett har de allt. När Fabian får ett brev där han anklagas för våldtäkt av den anonyma avsändaren tror han att ännu en galen stalker dykt upp...

 • Un dÿa se sabrá

  Monica Rehn

  Una niña muere quemada en un campamento de verano, mientras los monitores responsables, David Bergman y Jonathan Sandberg, se encuentran bañándose en el lago, borrachos.¿¿¿Después de esta tragedia Jonathan nunca logró superar su culpabilid...