Ett hjärtslitande verk av förbluffande genialitet (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
496
Utgivningsdatum
2019-01-25
Förlag
Modernista
Översättare
Thomas Preis
Originaltitel
A heartbreaking work of staggering genius
Dimensioner
210 x 135 x 28 mm
Vikt
700 g
SAB
Hce
ISBN
9789177817758
Ett hjärtslitande verk av förbluffande genialitet (häftad)

Ett hjärtslitande verk av förbluffande genialitet

Häftad Svenska, 2019-01-25
261
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
När Dave Eggers var 21 år gammal dog båda hans föräldrar i cancer, med bara några veckors mellanrum. Han tvingades ta hand om sin lillebror »Toph«, som då bara var åtta år gammal. Ett hjärtslitande verk av förbluffande genialitet är den gripande och samtidigt på tusen sätt uppsluppna berättelsen om de båda brödernas liv efter att de i ett slag blivit föräldralösa. Om hur de flyttar från östkusten till västkusten i USA och där startar ett nytt liv. Dave Eggers debutbok hör till århundradets hittills mest framgångsrika. Ett hjärtslitande verk av förbluffande genialitet [2000] blev en litterär sensation när den kom och betraktas i dag som en modern klassiker. I svensk översättning av Thomas Preis.

 

DAVE EGGERS, född 1970 i Boston och uppvuxen i Lake Forest, Illinois är en amerikansk författare, förläggare och redaktör. 1998 startade han McSweeney s, då som litterär tidskrift, ett projekt som sedan vuxit till ett stort, alternativt bokförlag, baserat i San Francisco. Utöver böcker ger förlaget ut flera månadsmagasin och driver skrivarskolor. Ett hjärtslitande verk av förbluffande genialitet [A Heartbreaking Work of Staggering Genius, 2000] var Eggers debutbok, som låg etta på New York Times bestseller-lista, nominerades till Pulitzer-priset i kategorin General Non-Fiction, samt utnämndes till årets bästa bok i Time Magazine. 2010 placerade Time boken på plats 12 i listan över decenniets 100 bästa böcker.

 

»En stor, virtuos, vågad, manodepressiv stuvning till bok.« | The New York Times

»En fullkomligt obönhörlig bok. Otroligt gripande.« | David Foster Wallace

»Dave Eggers frambesvärjer ungdomens trasiga skönhet som en ung Bob Dylan, skummande av ursinne. Hans bok är ett både komiskt och rörande vittnesmål som överskrider formens gränser.« | The Washington Post
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ett hjärtslitande verk av förbluffande genialitet
  2. +
  3. Ett hjärtslitande verk av förbluffande genialitet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ett hjärtslitande verk av förbluffande genialitet av Dave Eggers (pocket).

Köp båda 2 för 330 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Dave Eggers