Fredmans epistlar (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Modernista klassiker
Antal sidor
318
Utgivningsdatum
2019-04-25
Upplaga
1
Förlag
Modernista
Medarbetare
Sundh, Lars (form)
Dimensioner
216 x 143 x 30 mm
Vikt
567 g
SAB
Hc.03
ISBN
9789177818502

Fredmans epistlar

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2019-04-25
258
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Efterlängtad prestigeutgåva av den störste svenske skalden genom tiderna

Som den engelskspråkiga världen har sin William Shakespeare har vi Carl Michael Bellman, den största svenskspråkiga skalden genom tiderna. Hans centrala verk är Fredmans epistlar [1790], en diktcykel skriven under tjugo års tid.
Den försupne före detta hovurmakaren Fredman är här odödliggjord som Bellmans antihelgon. Med Movitz och andra vänner i Gamla stans gränder dyrkar han sin Bacchus, supen som tillfälligt lindrar dödsskräcken, och sin Ulla Winblad, skönheten på jorden. Fredmans epistlar parodierar Paulus brev i Bibeln, avsedda att frälsa folk till den rätta vägen. Fredmans himmelrike finns i ett rus så starkt att det tillintetgör medvetandet om existensen. Och aldrig har Stockholm besjungits så levande och vackert.

CARL MICHAEL BELLMAN [1740-1795] föddes i Stora Daurerska huset vid Maria Magdalena kyrka i Stockholm. Fadern var lagman och sekreterare i slottskansliet, hans mor var dotter till kyrkohedern i Maria församling. Carl Michaels litterära talang upptäcktes när han som fjortonåring under en febersjukdom enbart talade på vers. Fadern blev senare sjuk och familjen tvingades genomleva fattigare tider. Carl Michael Bellman hamnade i kung Gustav III:s nåd, och 1776 fick han tjänst som hovsekreterare. Bellman skrev sin första »epistel« 1770, det skulle bli 82 stycken innan de gavs ut 1790.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Fredmans epistlar
  2. +
  3. Bellman : biografin

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bellman : biografin av Carina Burman (inbunden).

Köp båda 2 för 537 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Fredmans epistlar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Märklig bok

    Fredmans epistlar utan noter är en oangenäm överraskning. Borde absolut anges, att det är fråga om texter till Fredmans epistlar.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Carl Michael Bellman