Ett drömspel (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Modernista klassiker
Antal sidor
126
Utgivningsdatum
2020-05-13
Förlag
Modernista
Dimensioner
220 x 140 x 14 mm
Vikt
280 g
SAB
Hc.02
ISBN
9789177818526

Ett drömspel

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2020-05-13
199
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 8 format & utgåvor
August Strindbergs samlade verk i nya påkostade utgåvor

Ett slott börjar växa uppåt, och Indras dotter kommer ned till människorna. Hon vill lära sig hur de lever och känna deras smärta. I ett slags vandringsdrama möter hon olyckliga, förvirrade människor i olika scenerier: Officeren, Advokaten, Portvakterskan, Diktaren. Realistiska situationer övergår i det absurda, omöjliga förflyttningar sker utan ansträngning, osammanhängande replikskiften tycks följa en skrämmande logik.
I ett kort förord skriver Strindberg att han sökt följa drömmens osammanhängande men skenbart logiska form: »Allt kan ske, allt är möjligt och sannolikt. Tid och rum existera icke; på en obetydlig verklighetsgrund spinner inbillningen ut och väver nya mönster: En blandning av minnen, upplevelser, fria påhitt, orimligheter och improvisationer.« Indras dotter upprepar sin replik: »Det är synd om människorna.« Och slottet växer.
Ett drömspel gavs ut 1902 och uruppfördes på Svenska teatern 1907 med Strindbergs hustru Harriet Bosse i rollen som Dottern. Pjäsen bröt ny mark inom scenkonsten och föregrep 1900-talets expressionistiska teater.

AUGUST STRINDBERG [1849-1912] är en av de mest ryktbara, innovativa och produktiva svenskspråkiga författarna någonsin. Internationellt betraktas han som en av de största dramatikerna i modern tid, och många av hans prosaverk är tidlösa klassiker.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ett drömspel
  2. +
  3. Spöksonaten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Spöksonaten av August Strindberg (inbunden).

Köp båda 2 för 398 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Ett drömspel. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. En av de viktigaste teaterupplevelserna
    Simon, 10 maj 2021

    Har ett Ett drömspel så många gånger på olika teatrar sedan tonåren men har inte haft pjäsen i text förut. Nu när den kom ut i en jättevacker utgåva så köpte jag den (har placerat den synligt i mitt hem för att den är så fin). Så glad för att Modernista satsar på utgivning av klassiker.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av August Strindberg