Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Modernista klassiker
Antal sidor
107
Utgivningsdatum
2020-05-13
Förlag
Modernista
Dimensioner
215 x 140 x 13 mm
Vikt
260 g
SAB
Hc.02
ISBN
9789177818540

Fröken Julie

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2020-05-13
199
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 10 format & utgåvor
Innan midsommarnatten har blivit morgon kommer allt att vara över. Den unga adelsflickan Julie, som fått en modern uppfostran och inte finner sig i den traditionella kvinnorollen, har lekt med elden en gång för mycket. I sin strävan att klättra på samhällsstegen - kanske genom att utnyttja grevens dotter - har betjänten Jean gått för långt. I detta kammarspelens kammarspel tycks allt vara förutbestämt och de sociala skrankorna omöjliga att rasera, åtminstone för den som vill behålla - eller vinna - sin frihet. En rakkniv och en grönsiska i bur kommer till slut att representera det hårda mötet mellan viljor, kroppar och samhällsklasser. Utanför sjunger folket och dansar ringdanser. Och på scenen står hela tiden grevens stövlar. August Strindbergs Fröken Julie, som hade sin urpremiär i Köpenhamn 1889, spelas fortfarande på scener världen över och betraktas allmänt som en av litteraturhistoriens viktigaste teaterpjäser.

AUGUST STRINDBERG [1849-1912] är en av de mest ryktbara, innovativa och produktiva svenskspråkiga författarna någonsin. Internationellt betraktas han som en av de största dramatikerna i modern tid, och många av hans prosaverk är tidlösa klassiker.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Fröken Julie
  2. +
  3. Hemsöborna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hemsöborna av August Strindberg (inbunden).

Köp båda 2 för 398 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Fröken Julie. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Mamsell Julie
    f. Kai Larsen, 8 mars 2021

    Mycket vackert band. Det blev en fin present till min franska skådespelerska. Hon har spelat pjäsen på franska och gladdes över originalet.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av August Strindberg