Röda rummet (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Modernista klassiker
Antal sidor
313
Utgivningsdatum
2020-05-13
Förlag
Modernista
Dimensioner
215 x 145 x 25 mm
Vikt
470 g
SAB
Hc
ISBN
9789177818892

Röda rummet

(3 röster)  |   Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2020-05-13
199
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 15 format & utgåvor
Arvid Falk ska erövra världen. I det berömda öppningskapitlet till Röda rummet står den unge journalisten på Mosebacke, full av djärva ideal och impulser från kontinenten. Stockholm ligger för hans fötter, strålande av ljus. Det är en afton i början av maj, men allt andas gryningstid. Fast idealen kommer snart att möta den krassa verkligheten på tidningsredaktioner och förlag, och romanen utvecklas till en berättelse om besvikelser, omprövningar och kompromisser inte bara för Arvid Falk, utan också för de filosofer, skådespelare, författare och revolutionärer som han möter i Stockholms kulturvärld och på Berns salonger, där Röda rummet är den givna mötesplatsen.
August Strindbergs roman är en rasande uppgörelse med det borgerliga, inskränkta och provinsiella 1800-tals-Sverige. Med sin nyskapande blandning av realistisk detaljrikedom och satir hade den en direkt chockverkan på sin samtid.
Röda rummet [1879] var August Strindbergs första roman. Den blev, trots blandad kritik, en stor försäljningsframgång och markerade början för den litterära våg som har kallats »det moderna genombrottet«.

AUGUST STRINDBERG [1849-1912] är en av de mest ryktbara, innovativa och produktiva svenskspråkiga författarna någonsin. Internationellt betraktas han som en av de största dramatikerna i modern tid, och många av hans prosaverk är tidlösa klassiker.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Röda rummet
 2. +
 3. Fröken Julie

De som köpt den här boken har ofta också köpt Fröken Julie av August Strindberg (inbunden).

Köp båda 2 för 398 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Röda rummet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Denna svenska klassikerkanon
  Hjortronhyllan, 21 mars 2023

  Det är svårt att säga något som är nytt om August Strindbergs klassiska roman "Röda rummet". Boken har varit en del av den svenska litterära kanonen sedan den publicerades 1879 och har blivit en av de mest hyllade romanerna i svensk litteraturhistoria.

  Det är en roman som utforskar den svenska samhällsklassen under 1800-talet. Boken följer en grupp människor som besöker det röda rummet på Berns i Stockholm och utforskar sina liv och sociala relationer. Strindbergs skildringar av männ... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av August Strindberg