Makten (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
395
Utgivningsdatum
2019-05-31
Förlag
Modernista
Översättare
Helena Ridelberg
Originaltitel
The Power
Illustratör/Fotograf
Marsh Davies
Dimensioner
177 x 110 x 25 mm
Vikt
217 g
SAB
Hce
ISBN
9789177819318

Makten

(12 röster)  |   Läs 5 recensioner
Pocket,  Svenska, 2019-05-31
89
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
VINNARE: WOMEN S PRIZE FOR FICTION 2017!

»En fantastisk berättelse om de möjligabrutala effekterna av en matriarkal revolution.« Aftonbladet Kultur

På ytan är allt som vanligt. En nigeriansk dotter som slöar i familjens pool. En barnhemsflicka, vars religiösa föräldrar döljer sin sanna natur. En amerikansk lokalpolitiker. En okammad Londontjej med trasslig bakgrund.
Men något är annorlunda. Något som får deras liv att smälta samman med förödande resultat. En mäktig, märklig kraft slår rot i världen och ger tonårsflickor monumental fysisk styrka. En styrka som kan skapa fruktansvärd smärta och död. En liten justering av verkligheten, och en hel värld sätts i gungning.
Makten är en spektakulär, prisbelönt roman - ambitiös, skarp och provocerande - som tar med läsaren till en alter nativ verklighet där kvinnor styr, och som samtidigt kastar ljus över villkoren för allas våra egna, begränsade liv.
En internationell TV-serie byggd på boken är planerad.

NAOMI ALDERMAN [f.1974] är en brittisk författare och professor i kreativt skrivande. Makten, hennes fjärde roman, har blivit en enorm sälj- och kritikersuccé, och var en av de tre bäst säljande romanerna i Storbritannien 2017. Barack Obama har nämnt den som en av sina favoritböcker 2017, den valdes till en av årets bästa böcker i bland annat, New York Times, Los Angeles Times, Entertainment Weekly och på Amazon, och tilldelades det prestigefyllda Baileys Women s Prize for Fiction 2017.»Årets bok för alla feminister. Kvinnorna har makten. Könsmaktsordningen är omkastad.« | Maria Ehrenberg, Kristianstadsbladet

»Jag har aldrig sett den rådande ordningen vändas upp och ner på ett så förkrossande sätt som i Makten. En omedelbar klassiker.« | The Guardian

»Elektrifierande! Chockerande! Kommer att knocka dig! Sen kommer du att tänka efter en gång extra om allt.« | Margaret Atwood
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Makten
 2. +
 3. De fenomenala fruntimren på Grand Hôtel

De som köpt den här boken har ofta också köpt De fenomenala fruntimren på Grand Hôtel av Ruth Kvarnström-Jones (pocket).

Köp båda 2 för 178 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Makten. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Annorlunda perspektiv
  Gillagnu, 16 november 2023

  Kul idé och inte kronologiskt berättad historia. Bitvis väldigt spännande. Dock känner jag efteråt att den inte riktigt utnyttjade historiens fulla potential. Den lyfte liksom aldrig riktigt på det sätt som författaren byggde upp det till.

 2. Tankeställare
  -, 29 augusti 2022

  Makten skildrar en värld som inte präglas av patriarkatet, utan en värld där kvinnor utvecklar superkrafter och därav innehar makten (ett matriarkat samhälle). Ett icke patriarkalt samhälle, men samma förtryck, våld och maktmissbruk som kan visas i dagens samhälle där män sitter på makten. En riktig tankeställare, som får en att ifrågasätta om vi verkligen lever i denna värld som beskrivs. Sanningen är att vi gör det, och Makten beskriver det mycket bra. Makten väcker hopp, tro och ilska, och spär på kampen för ett jämställt samhälle.

 3. Intressant
  Jan-Erik Nilsson, 30 december 2020

  En intressant bok som får en fundera lite. Ide'n annorlunda men bra. Hade stor behållning av boken och funderar en bra tid efteråt på den då ämnet är sånt som stimulerar till eftertanke, "tänk om".....

 4. Spännande feministisk dystopi
  Lars Bo Emil Nilsson (Göteborg), 10 februari 2020

  Bland det bästa i genren sedan jag sträckläste "Egalias döttrar". Samma upplevelse av ombytta könsroller, men här får man uppleva skeendet bakom maktskiftet.

 5. Verkligen en smaksak
  Tack för boken! , 12 augusti 2019

  Hade denna i bokklubben och det var minst sagt blandade recensioner. Jag gillar att den är helt skruvad, den är extremt våldsam och vissa avsnitt var riktigt jobbiga att läsa. Jag sträckläste den - rekomenderar den stakt.

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Naomi Alderman