Dödssynden (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (2.4 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Sanna Berling & Eir Pedersen (del 1)
Antal sidor
378
Utgivningsdatum
2020-03-08
Förlag
Modernista
ISBN
9789177819462
Dödssynden (e-bok)

Dödssynden E-bok

(4 röster)  |  Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2020-03-08

Styckköp

109

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Utsedd till ÅRETS BÄSTA SVENSKA DEBUT av Svenska Deckarakademin!

Vinnare: Prix Bête Noire des Libraires 2023!

Nominerad till ÅRETS DECKARDEBUT på Crimetime Awards

»Egensinnig debut med noir-känsla, som fick Årets debutantpris av Svenska Deckarakademin.« Lotta Olsson, DN, väljer årets bästa deckare 2020

»Maria Grund har debuterat med en driven roman om en spännande hjältinna, som hyser ett sanningspatos och som inte vill släppa taget innan den oväntade sanningen avslöjas.« Sundsvalls tidning

En fjortonårig flicka hittas död i ett vattenfyllt kalkbrott på en välbekant och samtidigt märkligt främmande ö utanför Sveriges ostkust. Handlederna är sönderskurna och ett grovt snöre är intrasslat i håret. På ena höften står talet »26« skrivet med blå märkpenna. Inga spår återfinns runt kalkbrottet. Dagen efter hittas en bokantikvarie brutalt knivmördad på andra sidan ön. Utöver knivhuggen i bröstet syns över strupen två sår - som ett kors. Flickans död avskrivs som självmord, medan kriminalkommissarie Sanna Berling tillsammans med sin nya kollega Eir Pedersen inleder utredningen om antikvarien. Men Sanna upptäcker ett oroväckande samband mellan det senare fallet och den fjortonåriga flickan.
Snart blir det tydligt att det som inträffat bara är startskottet för en hel rad våldsamma mord. En kamp mot klockan inleds. En kamp i vilken sju barn visar sig ha nyckeln till den ohyggliga sanningen - och som blir långt mer personlig för Sanna än hon någonsin kunnat ana.

MARIA GRUND, född och uppvuxen utanför Stockholm, är skribent och manusförfattare med en Master of Fine Arts-examen från New York University. Under sin karriär har hon främst arbetat inom film- och mediebranschen, varav många år som redaktör för det brittiska mediebolaget The Smalls. Efter flera år i London och New York är hon nu bosatt på Gotland. Dödssynden är hennes första roman, som väckt stort internationellt förhandsintresse.

»En imponerande debut.« Uppsala Nya Tidning

»Den som söker efter en hårdkokt deckare med blod, många mord och andra hemskheter, har här ett gyllene tillfälle.« Ölandsbladet

»En fantastiskt debut.« Boktokig
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Dödssynden. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Super spännande
    Lars Gardan, 24 april 2021

    Maria Grund kommer förhåpningsvist att underhålla oss med fler rysande deckara med interessanta, lite udda, personer - som i Dödssynden. En fantastisk berättelse med et mer en överraskande slut.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Maria Grund