Den besvärliga Elin Wägner (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (14.8 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
415
Utgivningsdatum
2020-04-06
Förlag
Historiska media
ISBN
9789177890119
Den besvärliga Elin Wägner (e-bok)

Den besvärliga Elin Wägner E-bok

(2 röster)  |  Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2020-04-06

Styckköp

169

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Elin Wägner var långt före sin tid och det är först nu som tiden hunnit ifatt henne. Som en av Sveriges viktigaste författare under 1900-talet är hon framförallt ihågkommen för klassiska romaner som Norrtullsligan och Pennskaftet. Men inte minst var hon civilisationskritiker.

Wägner utmanade sin samtid, och ansågs besvärlig. Hon var en hård moralist som krävde det omöjliga av sin omgivning kampen för rösträtten, freden, kärleken och miljön skulle gå före allt annat.

Journalisten och författaren Ulrika Knutson har skrivit en engagerad och skarpsinnig bok om Elin Wägner, som tar fasta på hennes mer okända sidor. Det är ett modernt porträtt som berör högaktuella ämnen, som sexuella trakasserier och miljöförstöring. Man kan inte låta bli att undra vad Elin Wägner hade tyckt om me too-uppropet och Greta Thunbergs miljöaktivism?

Ulrika Knutson är en välkänd radioröst och journalist som tidigare har skrivit boken Kvinnor på gränsen till genombrott. Biografin om Elin Wägner är hennes efterlängtade litterära comeback.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Den besvärliga Elin Wägner. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. det blev många namn

    jättebra bok. vilken intressant personlighet! det enda är att det är då många namn att en senior har lite svårt att hänga med.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Ulrika Knutson