Okända fakta och udda historier om andra världskriget (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Okända fakta om
Antal sidor
236
Utgivningsdatum
2019-08-22
Förlag
Historiska Media
Originaltitel
Okända fakta om andra världskriget
Medarbetare
Schuler, Niclas (form)
Dimensioner
178 x 110 x 14 mm
Vikt
133 g
SAB
K.54
ISBN
9789177890171
Okända fakta och udda historier om andra världskriget (pocket)

Okända fakta och udda historier om andra världskriget

(5 röster)
Pocket Svenska, 2019-08-22
69
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Historien är fylld av sådant som oförtjänt har förblivit okänt, glömts bort, ignorerats eller gallrats bort. Därmed inte sagt att stoffet är ointressant - tvärtom!

»En mycket lättläst ochunderhållande bok om andra världskriget ... boken är svår att lägga ifrån sig.« Bibliotekstjänst

»Bistra fakta, anekdoter och lättsam underhållning. Högst läsbart; rekommenderas som högläsning i tälten.« Hemvärnet

I Okända fakta och udda historier om andra världskriget finns bland annat historien om Röda arméns experiment med radiostyrda stridsvagnar, drottning Elizabeths tid som mekaniker i lottakåren och björnen som tjänstgjorde i ett polskt förband.

Författarna till boken Okända fakta och udda historier om andra världskriget, Niclas Hermansson och Peter Ryberg, är två gymnasielärare med ett brinnande intresse för historia. I sin bok vill de uppmärksamma ämnen och händelser kring andra världskriget som oförtjänt har fallit i historiens glömska. En del okända fakta har fått sin plats i boken för att det kunde ändrat historiens gång: Hade exempelvis Storbritannien och Förenta staterna valt att fullfölja sina planer att attackera Sovjetunionen 1945 hade efterkrigstidens historia sett radikalt annorlunda ut.

Andra okända fakta har författarna tagit med för att det hjälper oss att förstå andra världskrigets komplexa konflikt bättre: Nazisternas mardrömslika planer för Östeuropa ger oss en förståelse för vad som verkligen stod på spel.

Ytterligare okända fakta har de tagit med helt enkelt för att mänsklig anständighet säger oss att det inte får falla i glömska: Den holländska motståndskämpen Jannetje Johanna Schaft förtjänar till exempel evig hågkomst för sitt oförskräckta motstånd mot övermakten och lägerdoktorn Aribert Heim förtjänar evig skam för sin mardrömslika grymhet mot försvarslösa fångar.

Ännu mer okända fakta har författarna inkluderat helt enkelt för att det är så kuriöst och märkligt eller rent av befängt och dråpligt. Ubåtskrigets fasor till trots kan man inte låta bli att le åt orsaken till att den tyska ubåten U-1206 sjönk: på grund av ett toaletthaveri.

Pressröster om boken:

»Författarna har gjort ett ambitiöst grävarbete ... detta är ett litet axplock ur denna intressanta och ovanliga krigshistoriska bok.« Ölandsbladet

»Författarna ger i boken korta, men mycket spännande berättelser som gör att det hela blir lättläst och tillgängligt.« Hemmets vän
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Okända fakta och udda historier om andra världskriget
  2. +
  3. Okända fakta och udda historier om första världskriget

De som köpt den här boken har ofta också köpt Okända fakta och udda historier om första värld... av Niclas Hermansson (pocket).

Köp båda 2 för 138 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna