Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
254
Utgivningsdatum
2022-01-24
Förlag
Historiska Media
Dimensioner
217 x 143 x 22 mm
Vikt
469 g
SAB
K,Ls
ISBN
9789177890935
Historiska kärlekspar : passion och skandaler genom 2000 år (inbunden)

Historiska kärlekspar : passion och skandaler genom 2000 år

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2022-01-24
259
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Historiska kärlekspar : passion och skandaler genom 2000 år Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Hur kom det sig att den prostituerade akrobaten Teodora blev det bysantiska rikets mäktigaste kvinna? Hade Napoleons egyptiska fälttåg lyckats bättre om fältherren inte plågats av tankarna på hustrun Joséphines otrohet? Skulle kampen mot apartheid i Sydafrika fått lika stor uppmärksamhet om inte Winnie Mandela enträget verkat för maken Nelsons sak när han satt inspärrad på Robben Island?

Mellan dessa pärmar möter vi makthavare, kulturpersonligheter och många andra som genom sina val av partner och livsföring skrivit in sig i historieböckerna. De gripande och dramatiska berättelserna - som rymmer både svärmerier och tragedier - ger samtidigt en bild av samhällets syn på kärlek och äktenskap, från antiken till våra dagar.

Författaren Sara Griberg skriver lättsamt och engagerat om Kleopatra och Marcus Antonius, Bonnie och Clyde, Erik XIV och Karin Månsdotter, Katarina den stora av Ryssland och furst Grigorij Potemkin, kung Edvard VIII och Wallis Simpson, Oscar Wilde och lord Alfred Douglas, Gertrude Stein och Alice B Toklas, och många fler.

Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Historiska kärlekspar : passion och skandaler genom 2000 år
  2. +
  3. Karl XV : folkets monark

De som köpt den här boken har ofta också köpt Karl XV : folkets monark av Thorsten Sandberg (inbunden).

Köp båda 2 för 515 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Historiska kärlekspar : passion och skandaler genom 2000 år. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Underhållande och lärorik!

    Oj, vilken intressant bok. Att få läsa om kända, och ökända, par genom tiderna var riktigt kul. Man kan ju tänka sig att det skulle vara lite tråkigt men Sara Griberg har verkligen lyckats att plocka ut guldkornen i de olika relationerna.

    "Historiska kärlekspar" består av korta berättelser på 8-10 sidor om respektive kärlekspar, ett upplägg som gör boken lättläst. Boken börjar med historien om Kleopatra och Marcus Antonius och jobbar sig sen framåt med tex Napoleon och Joséphine, Mar... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Sara Griberg