En ensam färd (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Lövberga (del 5)
Antal sidor
373
Utgivningsdatum
2019-12-19
Förlag
Historiska Media
Dimensioner
179 x 110 x 24 mm
Vikt
204 g
SAB
Hc
ISBN
9789177891222
En ensam färd (pocket)

En ensam färd

(18 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket,  Svenska, 2019-12-19
79
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
»En av 2010-talets bästa bokserier.« Sveriges Radio Kulturnytt

»Redin har en utsökt känsla för beskrivande detaljer, som ger trovärdighet åt tidsmiljön. Jag vill egentligen inte jämföra med Lars Widding men gör det ändå. Redin är bättre.« Corren

Göran Redin har nått en allt större läsekrets med romanerna i Lövbergaserien, som utspelar sig under svenskt 1600-tal. Med den fristående femte delen, En ensam färd, avslutar Göran Redin sitt historiska epos om familjen från den lilla gården Lövberga i Östergötland.

Syskonen Karin och Erik befinner sig långt hemifrån. Karin, som är i Amsterdam med Louis de Geer, får det svårt och hennes hemlängtan blir nästan outhärdlig. Eriks resa i Europa kantas av hemliga uppdrag och uppror, men när hans eget liv hotas vänder han om och får ett brev som kommer att omkullkasta hans värld.

Hemma på Lövberga går livet sin gilla gång, årstiderna avlöser varandra och äntligen tycks familjen ha funnit ro på den lilla gården. Men en gammal oförrätt kommer snart upp till ytan och blir ödesdiger för hela familjen.

Hur ska det gå för syskonen från Lövberga? kommer de i denna avslutande del att kunna slå sig till ro och äntligen nå fram till platsen där de känner sig hemma? Med gripande karaktärer och ett vackert språk förflyttar Göran Redin läsaren till det omvälvande 1600-talet. Handlingen varvar storpolitiska händelser med den lilla människans glädje och sorg.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. En ensam färd
  2. +
  3. En vilsen själ

De som köpt den här boken har ofta också köpt En vilsen själ av Göran Redin (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av En ensam färd. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Lövbergaserien
    Kerstin Bergsten, 7 juni 2022

    Jag sträckläste samtliga böcker ur Lövbergaserien. Så bra att det inte gick att sluta. Intressant inblick både krig och vardagslivet på 1600-talet.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Göran Redin