Brotten som skakade världen, del 4 (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (183.9 MB)
Språk
Svenska
Serie
Brotten som skakade
Inläsare
Björn Wahlberg
Utgivningsdatum
2019-11-12
Förlag
Historiska media
ISBN
9789177891291

Brotten som skakade världen, del 4 Ljudbok

(2 röster)
Ljudbok,  Svenska, 2019-11-12

Styckköp

109

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Natten mot lördagen den 26 april 1986 inträffar det som alla sagt var en omöjlighet. Reaktor fyra i kärnkraftverket Tjernobyl exploderar, sedan personalen stängt av flera säkerhetssystem för att kunna utföra ett test. Ett moln av radioaktiv rök sprids för vinden västerut över stora delar av Europa. Under helgen leker barnen utomhus, samtidigt som strålskadade akutvårdas på sovjetiska sjukhus. Men ingen varning utfärdas av myndigheterna, katastrofen hålls hemlig. Det dröjer flera dygn innan man ens tillkännager att något skett.

Så småningom hålls en rättegång mot de ansvariga för olyckan. Men vem bär egentligen störst ansvar för att katastrofen kunde ske? Kraftverkets chefer eller det kommunistiska systemet?

I fjärde delen av Brotten som skakade världen fortsätter Martin Borg sina djupdykningar genom kriminalhistorien och presenterar tio nya brott. Här möter vi till exempel den hänsynslöse Jeffrey Dahmer - seriemördare, kannibal och nekrofil. Vi får också historien om hur den colombianske knarkkungen Pablo Escobar byggde upp sitt imperium, liksom den hårresande berättelsen om österrikaren Josef Fritzls fruktansvärda förgripelser.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Martin Borg