Trettioåriga kriget (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Världens dramatiska historia
Antal sidor
160
Utgivningsdatum
2020-04-20
Förlag
Historiska Media
Dimensioner
179 x 110 x 10 mm
Vikt
90 g
SAB
Ka.41
ISBN
9789177891628
Trettioåriga kriget (pocket)

Trettioåriga kriget

(15 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket,  Svenska, 2020-04-20
89
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Trettioåriga kriget var det första europeiska storkriget. Under trettio år strömmade knektar, ryttare och legosoldater från Europas alla hörn till Tyskland. Här slogs danskar mot tyska furstar, österrikare mot svenskar och spanjorer mot fransmän. Kriget påverkade alla och lidandet blev enormt.

Arméer så stora som de här hade aldrig tidigare dragits samman och så många människor hade aldrig tidigare sårats och dött på slagfälten. Så genomgripande och förödande hade krigets effekt sällan heller varit för dem som inte själva deltog i kriget. Städer raserades och civilbefolkningen led och dukade på många håll under helt.

Historikern Dick Harrison ger en lysande inblick i det krig som formade det moderna Europa. Skickligt varvar han krigets avgörande händelser med personöden inte bara kungarna och officerarna, utan även soldaterna och de vanliga människorna får plats i den levande skildringen.

Pressröster om boken:

»Den hundrasextio sidor långa Trettioåriga kriget bygger i huvudsak på det mer omfattande verket Ett stort lidande har kommit över oss av Dick Harrison som kom ut 2014. Informationen har koncentrerats och blivit mer lättillgänglig utan att kännas förenklad och läsaren får en mycket bra introduktion till den här spännande perioden i vår historia.« Bibliotekstjänst
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Trettioåriga kriget
  2. +
  3. Stormakten växer fram

De som köpt den här boken har ofta också köpt Stormakten växer fram av Dick Harrison (pocket).

Köp båda 2 för 178 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Trettioåriga kriget. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Bra resumé
    Ronny Hedman, 3 april 2022

    I vanlig ordning har Harrison ordning på sin historia. Dock tycker jag att han, till skillnad mot sina historiska romaner, skriver tråkigt så det blir jobbigt att ta sig igenom boken. Mycket faktastaplande!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Dick Harrison