Digerdöden (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Världens dramatiska historia
Antal sidor
160
Utgivningsdatum
2020-04-22
Förlag
Historiska Media
Dimensioner
178 x 110 x 11 mm
Vikt
90 g
SAB
K.38
ISBN
9789177891635
Digerdöden (pocket)

Digerdöden

(19 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket Svenska, 2020-04-22
69
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
»Lockar till sträckläsning. Kapitlen är välavgränsade och greppbara, översiktliga men samtidigt tryfferade med väldokumenterade specifika exempel som levandegör historien stimulerande läsning för historieintresserade.« Bibliotekstjänst

Digerdöden, också kallad svarta döden eller den stora döden, härjade i Europa under medeltiden och dödade i genomsnitt var tredje person. I stort sett alla som smittades av farsoten gick en säker död till mötes.

Historikern Dick Harrison skildrar med inlevelse denna fruktansvärda farsot. Skickligt varvar författaren avgörande händelser med enskilda personöden. Han berättar om hur sjukdomen uppstod och hur den spreds mellan länder. Vi möter hjältarna, som med livet som insats, försökte bota gamla och unga som smittats. Hur påverkades Sverige och länderna i Norden? Vad var det som till slut fick stopp på digerdödens framfart? Och varför kallas digerdöden ofta för svarta döden?

Fler pressröster om boken:

»Mycket läsvärd.« Tidskriften Socialpolitik

»Böckernas korta format gör de stora händelserna behagligt lättillgängliga och innehållet bygger på grundlig forskning. Harrison får också till en fin balans mellan torr statistik och rörande ögonvittnesskildringar.« Sydsvenskan

»Lättläst med mängder av citat från ögonvittnen och andra samtida berättelser, lite som att läsa en spännande roman. När han populariserar historia är Harrison medryckande ... « Universitetsläraren
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Digerdöden
 2. +
 3. Stora Döden : Den Värsta Katastrof Som Drabbat Europa

De som köpt den här boken har ofta också köpt Stora Döden : Den Värsta Katastrof Som Drabbat ... av Dick Harrison (pocket).

Köp båda 2 för 128 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Digerdöden. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Informativ
  M Brashear, 6 juli 2020

  Informativ men tyvärr lite väl tunn. Hade velat ha mer inblick i vardagslivet och med mer ny vetenskap om vad som faktiskt spred smittan. Dick menar att det i första hand var råttorna som spred pesten. Nya rön tyder på att det inte var loppor från råttor utan människoloppor.

  Uppdatering! Skrivit med Dick Harrison och det visade sig att mycket ändå tyder på att råttorna spred pesten. Ber om ursäkt för min missvisande recension!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Dick Harrison