Vasaskeppets förlisning (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Serie
Sveriges dramatiska historia
Antal sidor
168
Utgivningsdatum
2020-01-13
Förlag
Historiska Media
Dimensioner
205 x 132 x 14 mm
Vikt
247 g
SAB
Kc.413
ISBN
9789177891680
Vasaskeppets förlisning (häftad)

Vasaskeppets förlisning

Häftad Svenska, 2020-01-13
168
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
På bara några minuter vändes glad feststämning till vattenfylld katastrof. Den 10 augusti 1628 förliste Vasa i Stockholms ström, inför öppen ridå och storpublik. Tomas Blomskildrar med lätthet och inlevelse den dramatiska händelsen.

Ingen i folksamlingen tror sina ögon. Det storslagna fartyg som under fanfarer och hurrarop stolt stävat ut från Skeppsbrons kaj kantrar och försvinner i djupet på några få minuter. Ombord på skeppet Vasa kämpar sjömän och passagerare förtvivlat för sina liv. Många klarar sig, andra inte. Det är den 10 augusti 1628 och Gustav II Adolf har just mist kronjuvelen i sin kungliga flotta.

Hur kunde det ske att kungens största och starkaste krigsskepp bara försvann? Kort efter förlisningen började man söka förklaringar, men trots att det snart gått 400 år är många frågor alltjämt obesvarade. Klart står dock att Vasa, sedan hon bärgades 1959-61, kunnat lära oss åtskilligt om såväl 1600-talets samhälle som tidens skeppsbyggarkonst.

Med känsla för både det dramatiska och det tankeväckande ger författaren Tomas Blom berättelsen om Vasaskeppets färd från praktfiasko till ovärderlig historieskatt.

Bokserien Sveriges dramatiska historia lyfter fram spännande episoder och fascinerande tidsepoker ur den svenska historien. Här presenteras på ett fängslande sätt de människor och händelser som format det land vi idag lever i.

Pressröster om boken:

»Boken lyfter fint fram viktiga aspekter som en nutida läsare lätt förbiser, till exempel att skeppets utsmyckningar återspeglar 1600-talets maktideal och symbolvärld. Författaren beskriver processen med att bärga Vasa så att även de läsare som inte har tekniska kunskaper kan följa texten. Vasaskeppets förlisning är en intressant bok om det berömda fartyget. Betyg 4/5.« BTJ
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vasaskeppets förlisning
  2. +
  3. U 137 och ubåtskrisen

De som köpt den här boken har ofta också köpt U 137 och ubåtskrisen av Wilhelm Agrell (häftad).

Köp båda 2 för 347 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Tomas Blom