Sveriges medeltid, 1. Från hövdingarnas tid till Magnus Ladulås (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (203.3 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Per Juhlin
Utgivningsdatum
2020-02-11
Förlag
Historiska media
ISBN
9789177892632
Sveriges medeltid, 1. Från hövdingarnas tid till Magnus Ladulås (ljudbok)

Sveriges medeltid, 1. Från hövdingarnas tid till Magnus Ladulås Ljudbok

(24 röster)  |  Läs 2 recensioner
Ljudbok (MP3), Svenska, 2020-02-11

Styckköp

133

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Med det nya standardverket Sveriges medeltid befäster Dick Harrison sin position som en av vårt lands mest kunniga medeltidshistoriker.

Med sedvanlig berättarglädje väver författaren fram en fascinerande skildring. Boken börjar långt före den period som brukar kallas medeltid. Vi möter ett Sverige före Sverige, med hövdingadömen och småkungariken på 500- och 600-talen. Därefter skildras vikingatidens kulturmöten, kristnandet och etableringen av kyrkan. Under Birger jarls ledning formades Sverige som rike. 1200-talets kungamakt befästes genom en rad imponerande slottsbyggen - murar som än idag är synliga i det svenska landskapet som påtagliga rester från en svunnen tid.

I en engagerande skildring får vi ta del av händelser, personer och lämningar som förmedlar viktiga lärdomar om en allt annat än mörk medeltid.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Sveriges medeltid, 1. Från hövdingarnas tid till Magnus Ladulås. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Ok.
    -, 28 mars 2020

    Lite torr men ok. Hade varit roligare om författaren läst själv.

  2. Välskriven och lätt att lyssna på
    ANN LAGERSTRÖM, 19 februari 2020

    Nu tror jag att Dick Harrison har överträffat sig själv. Spännande och lättlyssnat. Hela tiden så anges källhänvisningar och likaså källkritik till källor. Samt olika källors olika beskaffenhet. Arkeologin är en självklar del i detta pussel där vi saknar historiska källor. Det jag ännu saknar och som jag hoppas kommer i del två är Lappland, Norrbotten och Västerbotten. Det som gör det lättlyssnat är att Harrison lägger som in anekdoter i flödet vilket gör att innehållet känns inte tungt. Rekomenderas.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Dick Harrison