John F. Kennedy (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
591
Utgivningsdatum
2021-08-30
Förlag
Historiska Media
Dimensioner
233 x 160 x 44 mm
Vikt
1162 g
SAB
Lz Kennedy, John, F.
ISBN
9789177893240

John F. Kennedy

(10 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2021-08-30
287
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
John F. Kennedy fick bara vara USA:s president i 34 månader innan han mördades i Dallas 1963. Ändå satte han ett outplånligt avtryck i vår moderna historia kanske mer för de känslor och förhoppningar som knöts till honom än för vad han faktiskt åstadkom.

Med sin filmstjärnekarisma och sin modeikon till hustru, Jackie, spred Kennedy glamour och förväntningar som ingen president före honom. Men samtidigt som medierna paketerade Kennedy som sinnebilden för ungdomlig vitalitet led han av allvarliga hälsoproblem som noga hemlighölls. Sin politiska position nådde han genom att framhäva sin integritet ändå lät han sig styras av sin maktlystne och skrupelfrie far. Under Kubakrisen 1962 räddade han världen från ett fullskaligt kärnvapenkrig genom sitt mod och sin intellektuella skärpa, samtidigt som han inte drog sig för att äventyra nationens säkerhet med ständiga otrohetsaffärer.

I historikern Bengt Liljegrens nya biografi, den första heltäckande på svenska på fem decennier, får vi ett närgånget och kritiskt porträtt av en sammansatt människa vars liv var fullt av paradoxer. Liksom Liljegrens tidigare böcker är detta en bred och livfull skildring av en makthavare och hans tid bortom myterna och dimridåerna.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. John F. Kennedy
 2. +
 3. Tankar efter en pandemi : och lärdomarna inför nästa

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tankar efter en pandemi : och lärdomarna inför ... av Anders Tegnell, Fanny Härgestam (inbunden).

Köp båda 2 för 386 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av John F. Kennedy. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bengt Liljegren är bäst i Sverige
  Sven M Andersson, 12 oktober 2021

  Han gör det igen! Du som läst Liljegrens böcker om Churchill och gillade dem, den här är om möjligt ännu bättre. Den är detaljrik men aldrig tråkig, personlig men aldrig dömande. Är man minsta intresserad av 1900-tals historia ska man inte missa denna bok.
  Mikael Andersson

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Bengt Liljegren