John F. Kennedy (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
670
Utgivningsdatum
2021-09-01
Förlag
Historiska Media
ISBN
9789177893257
John F. Kennedy (e-bok)

John F. Kennedy E-bok

E-bok (EPUB), Svenska, 2021-09-01

Styckköp

85 169 Du sparar 84 kr!

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
John F. Kennedy fick bara vara USA:s president i 34 månader innan han mördades i Dallas 1963. Ändå satte han ett outplånligt avtryck i vår moderna historia ? kanske mer för de känslor och förhoppningar som knöts till honom än för vad han faktiskt åstadkom.

Med sin filmstjärnekarisma och sin modeikon till hustru, Jackie, spred Kennedy glamour och förväntningar som ingen president före honom. Men samtidigt som medierna paketerade Kennedy som sinnebilden för ungdomlig vitalitet led han av allvarliga hälsoproblem som noga hemlighölls. Sin politiska position nådde han genom att framhäva sin integritet ? ändå lät han sig styras av sin maktlystne och skrupelfrie far. Under Kubakrisen 1962 räddade han världen från ett fullskaligt kärnvapenkrig genom sitt mod och sin intellektuella skärpa, samtidigt som han inte drog sig för att äventyra nationens säkerhet med ständiga otrohetsaffärer.

I historikern Bengt Liljegrens nya biografi, den första heltäckande på svenska på fem decennier, får vi ett närgånget och kritiskt porträtt av en sammansatt människa vars liv var fullt av paradoxer. Liksom Liljegrens tidigare böcker är detta en bred och livfull skildring av en makthavare och hans tid ? bortom myterna och dimridåerna.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Liljegren Bengt

  • Winston Churchill Del 2. 1939-1965

    Liljegren Bengt

    Mannen med cigarren, V-tecknet och den briljanta retoriska förmågan är för evigt inskriven i historien som en av de främsta. Genom sitt inspirerande ledarskap under andra världskriget spelade Winston Churchill en avgörande roll när Europa befriade...

  • Krigarkungen

    Liljegren Bengt

    300 år sedan Karl XII:s död. Nu kommer Bengt Liljegrens hyllade biografi i en uppdaterad utgåva. Detta är den fascinerande berättelsen om människan Karl XII den svenska stormaktstidens siste kung. Här får läsaren följa Karl från barndomen, under d...