Skärvornas drottning (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Släkten (del 11)
Antal sidor
284
Utgivningsdatum
2020-09-18
Förlag
Historiska Media
Dimensioner
179 x 110 x 18 mm
Vikt
152 g
SAB
Hc
ISBN
9789177893554
Skärvornas drottning (pocket)

Skärvornas drottning

(15 röster)  |  Läs 3 recensioner
Pocket,  Svenska, 2020-09-18
79
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
»Skärvornas drottning är en roman som biter sig fast mer och mer, för varje sida; rörande, upprörande, berörande. Och spännande!« BTJ

Flerfaldigt Augustprisnominerade författaren Johanna Nilsson tar över stafettpinnen i romanserien Släkten.

Unga Hedvig drömmer om en annan tillvaro än den som erbjuds henne på Ransta gård i 1500-talets Sverige. Ända sedan barnsben har hon önskat sig ett liv i frihet, utan någon man som bestämmer över hennes framtid.

Uppmuntrad av sin mormor har hon därför bestämt sig för att gå i kloster. Men planerna ändras abrupt då Hedvig tvingas fly från sin hembygd. Hon färdas genom ett rike präglat av den danske kung Kristians grymheter.

På sin resa möter hon en ung man, som även han är på flykt. Han kallar sig för Gösta. I största hemlighet delar de en natt i Dalarna. Men redan nästa dag skiljs deras vägar åt. För Gösta leder stigen rakt till den svenska tronen. Men Hedvig har svårt att hitta rätt och stunden de hade tillsammans förföljer henne. Hur klarar man sig i livet med en ständig saknad? Hur många förluster orkar en människa bära innan hon går sönder inifrån och blir till skärvor?

Historiska Medias uppskattade romanserie Släkten har nu nått fram till 1500-talet och stafettpinnen har överlämnats till författaren Johanna Nilsson, som tidigare har skrivit ett 30-tal böcker. Skärvornas drottning är hennes känslofyllda berättelse om en ung kvinna i en dramatisk brytningstid.

Fler röster om boken:

»De böcker jag hittills läst i Släkten-serien är välskrivna och intressanta, speciellt eftersom man får lära sig historia sett utifrån ett annat perspektiv än vad man är van vid. Efter att nu ha läst Skärvornas drottning blir jag än mer besluten att läsa hela den här serien, den fungerar perfekt för mig.« Bloggen Boklysten

»Berörande, fängslande & välskriven!« Jennies boklista
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Skärvornas drottning
 2. +
 3. Midsommarbrud

De som köpt den här boken har ofta också köpt Midsommarbrud av Elisabeth Östnäs (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Skärvornas drottning. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Tappar tråden och går ifrån temat
  Malou Berg, 22 februari 2023

  Otroligt tung, allt hemskt händer huvudpersonen. Tidsskildringen står tillbaka för detaljerad skildring av hennes personliga och återkommande och eskalerande lidande.

  Jag är otroligt förtjust i serien Släkten, en löst hållen släktkrönika som samtidigt skildrar hur livet var för de som levde då och hur de vid makten hade det. Sveriges historia. och har med stor glädje och behållning läst alla hittills utgivna delar. Fram till nu. Denna bok är ett bottennapp och jag orkar inte ens läsa den färdigt.

 2. Usch
  AL, 12 december 2020

  Jag har med glädje läst hela Släkten-serien och verkligen sett fram emot kommande böcker. Men denna blir jag riktigt illa berörd av när jag läser, den är otäck, grov och kvinnoförnedrande. Rekommenderas dessvärre inte. En riktig besvikelse.

 3. Släkten
  ewa pettersson, 7 december 2020

  Jag har läst alla böckerna i serien. Älskar dom, väntar hela tiden att ny ska komma. Den här är bra, sträckläser, lite svårt att lägga den ifrån sig, man vill veta vad som händer med henne.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Johanna Nilsson