Stockholms historia (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
304
Utgivningsdatum
2020-06-29
Förlag
Historiska Media
Dimensioner
210 x 134 x 21 mm
Vikt
12000 g
Komponenter
Paperback
SAB
Ncaa
ISBN
9789177894124
Stockholms historia (häftad)

Stockholms historia

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2020-06-29
259
  • Skickas från oss inom 10-15 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
»Stockholm har en otroligt rik historia ... alltihop ryms på 350 sidor ... man får en mycket högre förståelse för staden.« SVT Gomorron Sverige

»En veritabel läseskatt.« Expressen

Ett modernt standardverk om Stockholms historia!

Denna reviderade utgåva innehåller även historiska stadsvandringar med kartor. I över 750 år har den legat där, staden mellan Mälaren och Saltsjön. I Stockholms historia får vi följa huvudstaden och dess invånare under seklernas gång. De stora linjerna i stadens förflutna samsas med belysande detaljer och spännande människoöden.

Hur har Stockholm växt från den lilla Stadsholmen till dagens storstad med kringliggande förorter? Hur har vardagen sett ut för invånarna? Och hur har vattenstaden Stockholm förändrats, när fiskevatten blivit farleder och när båtar ersatts med bilar och tunnelbana?

Lars Ericson Wolke är professor i historia vid Försvarshögskolan och en erfaren Stockholmsforskare. Denna reviderade utgåva av Stockholms historia innehåller även flera historiska stadsvandringar med kartor.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Stockholms historia
  2. +
  3. Nationens avskum, militärens elit : myt och sanning om de värvade soldatern

De som köpt den här boken har ofta också köpt Nationens avskum, militärens elit : myt och san... av Lars Ericson Wolke (inbunden).

Köp båda 2 för 518 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Stockholms historia. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Stockholms historia
    Yves Devolder, 18 maj 2021

    En bok som jag utan tvivel varmt rekommenderar för alla läsare som vill veta mer om Stockholms historien. Jag har gillat kvaliteten av stilen och beskrivningar av alla aspekter av stadens historien. En bok som ger någon lust att besöka Stockholm och upptäcka allt som skedde i staden. En bok att behålla i sin bokhylla!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Lars Ericson Wolke